Рецептів яблучного пирога існує безліч, однак цей спосіб приготування підкорить вас вмить. Яблучний тарт з легким ароматом ванілі та лимона готується просто та швидко.
Читайте Знай у Google News!
Інгредієнти (на 8 порцій):
Для основи потрібно:
- 1 ¼ склянки борошна (155 г.)
- 1 столова ложка цукру
- ½ чайної ложки солі
- ½ склянки холодного вершкового масла (110 г.), нарізаного дрібними кубиками
- ¼ склянки холодної води (60 мл)
Для начинки потрібно:
Пенсіонерів змусять повернути частину виплат державі
Українцям дозволили не сплачувати за комунальні послуги: коли рахунки можна "заморозити"
"Допекли за 4 години": українці, які оплатили послуги "Київстар", залишаються без зв'язку
Перевірки від газовиків вийшли на новий рівень: українцям розповіли про документ, який треба підписати
- 4 яйця
- 1 склянка цукру (200 г)
- 1 столова ложка ванільного екстракту
- 1 чайна ложка солі
- 16 столових ложок вершкового масла
- ½ склянки борошна (65 р.)
- 1 чайна ложка лимонної цедри
- 3 зелених яблука, тонко нарізаних
Приготування:
Змішайте борошно, цукор і сіль в кухонному комбайні, кілька разів перемішайте їх в імпульсивному режимі. Додайте вершкове масло і вимішуйте, щоб розбити масло на шматочки. Тепер влийте холодну воду. Тісто має злипатися при натисканні між пальцями. Проте, якщо тісто не злипається, поступово (по 1 ст. ложці) додайте більше води.
Коли тісто готове, загортаємо його у харчову плівку і ставимо у холодильник на годину. За цей час розігрійте духовку до 175ºC. Дістаємо тісто з морозилки і рівномірно розподіляємо його за формою, сформувавши бортики по краях. Тісто можна утрамбувати з допомогою ложки, дна склянки або руками.
Для приготування начинки збийте яйця, цукор, ванільний екстракт і сіль у мисці середнього розміру. Розтопіть масло на вогні та влийте його у яєчну суміш. Тепер додайте борошно і лимонну цедру, ретельно перемішайте.
Розкладіть нарізані яблука по спіралі на тісто і залийте їх заварним кремом. Випікайте пиріг у розігрітій духовці протягом 50 хвилин. Якщо верх почне занадто сильно підрум'янюватися, накрийте пиріг фольгою. Перед нарізкою та подачею на стіл дайте випічці повністю охолонути.
Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, яловичина з болгарським перцем — надзвичайно ніжна і соковита страва для особливої вечері. М'ясо в результаті виходить ніжним та соковитим, страва буквально тане у роті.
Як повідомляв портал "Знай.uа", домашні вареники з сиром — як замісити ідеальне тісто для традиційної страви
Також Знай.uа" писав, для підливи, макаронів, рису і не тільки — ідеальний рецепт домашньої аджики без варіння