Літо - ідеальна пора для коктейлів. Спека так і натякає, що пора б вже й і освіжитися. Коктейлі з ігристим вином або шампанським стануть тут у пригоді - їх сухість й легкість якраз підійдуть для гарячого сезону. Для більшості з них не потрібні додаткові алкогольні інгредієнти, а деякі можна приготувати у зовсім простому варіанті.
Мімоза
1 частина ігристого вина (в оригіналі: шампанського)
1 частина апельсинового соку (найкраще свіжовичавленого)
Гороскоп на тиждень 25 листопада – 1 грудня для всіх знаків Зодіаку: Львів обдурять, Овни витратить сили, а Водолії мають слухати себе
Долари можна продавати? Що буде з курсом в Україні після приходу Трампа
Дають лише 3 дні: в Україні змінилися правила повісток поштою, що це змінює для чоловіків
Перевірки від газовиків вийшли на новий рівень: українцям розповіли про документ, який треба підписати
Переконайтеся, що обидва компоненти як слід охолоджені. Змішайте у келиху для подачі шампанське і сік у пропорції 1:1.
Мімоза вже давно стала класичним аперитивом, а також незамінною супутницею офіційних заходів. Часто мімоза асоціюється з весіллями, де її традиційно подають, особливо в рамках ранішніх урочистостей (шампанське взагалі добре підходить як до весільних, так і ранкових заходів).
Белліні
2 частини просеко (або іншого сухого ігристого вина)
1 частина подрібненого в блендері персикового пюре (можна спробувати замінити персиковим соком)
Змішати інгредієнти у келиху для подачі. Добре перемішати барною ложкою. За бажання додати за смаком цукрового сиропу і/або лимонного соку.
Белліні був винайдений у Венеції і свою назву отримав на честь відомого місцевого художника, який вмів так вдало передавати рожеві напівтони. Традиційно для коктейлю використовуються саме білі персики.
Россіні
2 частини просеко
1 частина пюре з полуниці
Рецепт ідентичний у приготуванні коктейлю Белліні. Прикрасьте келих з напоєм ягідкою полуниці.
Венеційський шприц
3 частини просеко
2 частини гіркого бітеру (у Венеції зазвичай використовують апероль, кампарі або Cynar)
1 частина газованої води
Наповніть келих для вина льодом. Налийте всі складники, перемішайте.
Шприц - ще один традиційний аперитив з ігристого вина. Ця ідея австрійського походження, як і багато інших подібних коктейлів, була виплекана у Венеції, де його й нині залюбки сотнями літрів п'ють туристи. Не так давно цей класичний напій ще раз підкорив світову публіку, ставши незамінним атрибутом літа.
Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, раніше Моторошно та солодко: найкращі коктейлі для Хелловіна.
Як повідомляв портал Знай.ua, Який алкоголь моментально викликає залежність: експерти здивували результатами.