Киш – відкритий пиріг французької кухні. Даний варіант з картоплею, хоч і не є оригінальним рецептом, але стане прекрасним варіантом обіду або вечері як для романтичної обстановки, так і для сімейного застілля.
Інгредієнти:
- борошно - 300 г
 - масло - 130 г
 - сіль - ½ ч. л.
 - яєчні жовтки - 1 шт.
 - оливкова олія - 20 мл
 - гриби - 500 г
 - картопля - 500 г
 - цибуля ріпчаста - 1 шт.
 - сметана - 1 стакан
 - яйця курячі - 2 шт.
 - приправи
 
Етапи приготування:
Вершкове масло кімнатної температури потрібно розтерти з борошном. У масу додати жовток, масло і сіль. Замісити тісто.
Змастити форму маслом. Викласти тісто у форму і утрамбувати. Поставити в морозилку.
Гороскоп на сьогодні 4 листопада: порядок овнів, аналіз терезів та успіх стрільців
Україну накриє мокрим снігом: синоптикиня розповіла про швидке похолодання до -12, коли готувати шапки
Контроль за переказами посилено: навіть дрібні суми можуть призвести до блокування
"Час спливає": експерт, який передбачав повномасштабне вторгнення, приголомшив новим прогнозом
У цей час потрібно очистити, відварити картоплю. Зробити з нього пюре і посолити, поперчити за смаком.
Дістати форму з морозилки, викласти готове пюре на тісто.
Ще одна складова начинки – гриби. Їх необхідно обсмажити з цибулею на оливковій олії і викласти поверх картоплі.
Крім того, потрібно приготувати заливку для пирога. Для цього потрібно змішати яйця зі сметаною, посолити і додати приправи за смаком.
Розігріти духовку. Залити пиріг сумішшю і відправити в духовку на 40-60 хвилин при 180 градусах. Посипати натертим сиром за 10 хвилин до готовності.
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, домашній пломбір врятує від спеки, готуємо морозиво з глазур'ю на своїй кухні.
Як повідомляв Знай. ua, лікер смородиновий в домашніх умовах, як приготувати солодкі ласощі зі свіжих ягід.
Також Знай. ua писав, що хрусткі кульки для літнього обіду приведуть у захват всю сім'ю.