Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 1 година
Порції: 4
Інгредієнти:
- 2 склянки води
- 1 пакетик дріжджів
- 700 г борошна
- 1 ст. л. цукру
- 1/3 склянки рослинного масла
- 1/2 ч. л. солі
- 1 цибулина
- 1 упаковка шпинату
Популярні новини зараз
Показати ще
Українцям платитимуть подвійні пенсії: чиї гаманці стануть удвічі товщі
Частину комунальників мобілізують: водоканали віддадуть своїх працівників на фронт
Повістки чекати не обов'язково: чоловікам пояснили, хто має сам прийти в ТЦК
З’явилися нові подробиці здачі Криму під ЧФ росії: Порошенко особисто лобіював (відео)
Приготування:
- Вміст пакетика з дріжджами висипаємо в каструльку, додаємо півсклянки теплої води і 1 чайну ложку цукру.
- Ретельно перемішуємо і залишаємо на деякий час. Потім виливаємо в суміш, що залишилася воду, олію, висипаємо цукор і додаємо дрібку солі. Знову ретельно перемішуємо до утворення однорідної маси. Залишилося тільки додати борошно. Тісто для пирога зі шпинатом потрібно добре вимісити, після чого поставити в тепле місце не менш ніж на годину.
- Очищаємо цибулю від лушпиння і добре промиваємо під проточною водою. Подрібнюємо на маленькі кубики.
- На сковорідку виливаємо невелику кількість рослинної олії (близько 70 мл), викладаємо цибулю і підсмажуємо. Далі додаємо шпинат і готуємо начинку до тих пір, поки рідина повністю не випарується, а шпинат не зменшиться в обсязі. Не забувайте час від часу помішувати.
- В кінці приготування солимо і перчимо начинку для пирога по смаку. Добре перемішуємо і вимикаємо вогонь.
- Тісто розділяємо на дві рівні частини і розкочуємо. Перед випіканням форму треба вистелити папером. Тепер викладаємо на неї частину тіста. Додаємо начинку. Накриваємо пиріг другим розкатаним колом тіста і з'єднуємо пальцями.
- Випікаємо в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці. Через 40 хвилин дістаємо. Смачного!