Жульєн - класична грибна страва, яка дуже полюбилася на пострадянському просторі. Ще професор Преображенський з булгаківського "Собачого серця" рекомендував саме жульєном закусувати горілку, оскільки "холодными закусками и супом оперируют только недорезанные большевиками помещики". Однак для святкового столу цю страву краще подавати у невеликих формах для запікання, так званих "жульєнницях", які є далеко не в кожному господарстві. Однак з цього можна знайти оригінальний вихід, приготувавши його у порційних булочках.

Інгредієнти

  • куряча грудка 1 шт
  • шампіньйони 400 гр
  • часник 2 зубчики
  • булочки і 6 шт
  • сметана 200 г
  • сир 100 г
  • сіль, приправа для курки, мускатний горіх
  • оливкова олія

Обсмажуємо на оливковій олії часник, далі додаємо курячу грудку порізану кубиками, солимо і смажимо близько 5-7 хвилин, поки не випарується рідина.

Прибираємо готову курку і на тій же сковорідці обсмажуємо гриби до випаровування всієї рідини.

Беремо булочки, відрізаємо верхівки і відкладаємо їх. Прибираємо м'якуш з булочок, але не дуже багато, стінки булочок не повинні бути занадто тонкими, вони можуть розвалитися. Готові булочки відкладаємо на деко. Деко трохи змастила олією.

Популярні новини зараз

Гороскоп на сьогодні, 19 квітня: субота непередбачуваних змін і несподіваних зустрічей

Чоловіки можуть втратити бронювання: кому варто готуватись до мобілізації

Стосується одержувачів пенсій, субсидій та пільг: важливе попередження від ПФУ

Заробив більше ніж треба - плати штраф: українцям встановили нові правила

Показати ще

Сир змішуємо зі сметаною.

Повертаємося до сковорідки з грибами. Додаємо туди приготовану курку і соус зі сметани і сиру, все ретельно перемішуємо. Додаємо спеції за смаком.

Заповнюємо булочки цією сумішшю.

Зверху посипаємо сиром.

Закриваємо булочки верхівками, які ми відрізали.

Ставимо у духовку розігріту до 180 градусів на 10 хвилин.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Жульєн програв? Рецепт білоруського смаколика в горщику, який зацінили мільйони гурманів.

Як повідомляв портал Знай.ua, Рецепт жульєна з грибами на вершках всього за 25 хвилин.

Також Знай.ua писав, Жульєн у лаваші за декілька хвилин – проста у приготуванні, але неймовірно смачна страва.