Домашні вареники з сиром традиційно відносять до української кухні, їх готують не лише з сирною начинкою, але і з картоплею, капустою або вишнею. Ця страва відмінно підійде для ситного сніданку, обіду чи вечері.
Рецепт ідеального тіста для вареників з сиром пропонує видання "Смачні рецепти".
Складові для тіста:
- 0,5 кг пшеничного борошна
- 1 сире яйце
- дрібка солі
- 220 - 250 мл холодної води
Приготування тіста:
Гороскоп на п'ятницю 22 листопада для всіх знаків Зодіаку: день для змін та простих радостей
Плюс 2361 грн на картку щомісяця: хтось із пенсіонерів у 2025 році отримає солідний бонус
Заплатять усі, але один раз: чому українцям почали надсилати додаткові квитанції на газ
Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти
Борошно просіяти гіркою у глибоку посудину. Зробити посередині невелике заглиблення, в яке вбити яйце, та посолити. За допомогою вилки замішуємо тісто, підливаючи невеликими порціями воду. Коли маса набуде щільності, збираємо її в одне ціле та вимішуємо руками на столі протягом 10 хвилин. Консистенція тіста має бути в міру щільною, але не жорсткою, м'якою і не липкою. Її можна контролювати кількістю борошна або рідини.
Інгредієнти для начинки:
- 400 — 450 г сиру
- цукор, сіль за смаком
- 1 сире яйце
Приготування вареників:
Замішуємо тісто і даємо йому відпочити. Для приготування начинки змішуємо сир з яйцем, додаємо цукор, сіль і перемішуємо до однорідного стану. За бажанням можна пробити масу блендером або протерти через сито. Ліпимо вареники, щільно скріплюючи краї.
Воду доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і кладемо у неї вареники по одному, акуратно перемішуємо і варимо 4-5 хв після спливання на поверхню. Страву подаємо обов'язково в гарячому вигляді зі сметаною або маслом.
Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, з м'ятою, йогуртом і копченим сиром - топ-3 несподіваних рецепти зелених літніх супів
Як повідомляв портал "Знай.uа", не розвалюються і не підгоряють — секрети приготування ідеальних сирників
Також Знай.uа" писав, для підливи, макаронів, рису і не тільки — ідеальний рецепт домашньої аджики без варіння