Деруни є улюбленою стравою багатьох. Готуються вони просто та швидко. Картоплю натирають на тертці і змішують з цибулею. Потім обсмажують до красивого золотистого кольору і подають ще гарячими. Однак їхнє приготування можна пришвидшити, наприклад, перемолоти картоплю у блендері.

Смак дерунів залежить від консистенції маси. Тому, якщо натерти картоплю вручну, маса не буде однорідною. А подрібнені до стану пюре овочі зроблять деруни дуже ніжними. Такий спосіб пропонує "Со вкусом".

Деруни, скріншот: YouTube

Інгредієнти:

  • Картопля - 1 кг
  • Цибуля - 1–2 шт.
  • Яйце - 2 шт.
  • Пшеничне борошно - 1 склянка.
  • Соняшникова олія - 100 мл
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець (мелений) - за смаком

Приготування:

Популярні новини зараз

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

"Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Показати ще

Очистіть цибулю і картоплю, наріжте невеликими шматочками. З допомогою блендера перемеліть їх окремо. Змішайте пюре з овочів і додайте яйця. Ретельно перемішайте. Додайте борошно. Приправте сіллю і перцем. Смажте на розігрітій олії по 3–4 хвилини з кожного боку до золотистої скоринки.

Найкраще картопляні деруни поєднуються зі сметаною, тому обов'язково поставте її на стіл при подачі страви.

Деруни, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, капустяники з фаршем по-домашньому — ці котлети ви не відрізните від звичайних м'ясних

Як повідомляв портал "Знай.uа", не розвалюються і не підгоряють — секрети приготування ідеальних сирників

Також Знай.uа" писав, для підливи, макаронів, рису і не тільки — ідеальний рецепт домашньої аджики без варіння