Деруни є улюбленою стравою багатьох. Готуються вони просто та швидко. Картоплю натирають на тертці і змішують з цибулею. Потім обсмажують до красивого золотистого кольору і подають ще гарячими. Однак їхнє приготування можна пришвидшити, наприклад, перемолоти картоплю у блендері.
Смак дерунів залежить від консистенції маси. Тому, якщо натерти картоплю вручну, маса не буде однорідною. А подрібнені до стану пюре овочі зроблять деруни дуже ніжними. Такий спосіб пропонує "Со вкусом".
Інгредієнти:
- Картопля - 1 кг
- Цибуля - 1–2 шт.
- Яйце - 2 шт.
- Пшеничне борошно - 1 склянка.
- Соняшникова олія - 100 мл
- Сіль за смаком
- Чорний перець (мелений) - за смаком
Приготування:
Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці
Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
"Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах
Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову
Очистіть цибулю і картоплю, наріжте невеликими шматочками. З допомогою блендера перемеліть їх окремо. Змішайте пюре з овочів і додайте яйця. Ретельно перемішайте. Додайте борошно. Приправте сіллю і перцем. Смажте на розігрітій олії по 3–4 хвилини з кожного боку до золотистої скоринки.
Найкраще картопляні деруни поєднуються зі сметаною, тому обов'язково поставте її на стіл при подачі страви.
Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, капустяники з фаршем по-домашньому — ці котлети ви не відрізните від звичайних м'ясних
Як повідомляв портал "Знай.uа", не розвалюються і не підгоряють — секрети приготування ідеальних сирників
Також Знай.uа" писав, для підливи, макаронів, рису і не тільки — ідеальний рецепт домашньої аджики без варіння