Пікантні баклажани з медом можна заготовити всього у декілька кроків. Вони виходять в міру солодкі і ароматні. Такі баклажани підходять як до святкового столу, так і для щоденної сімейної вечері.
Рецептом баклажанів з медом на зиму ділиться "Со вкусом".
Інгредієнти:
- Баклажан - 800 г
- Соняшникова олія - 150 мл
- Часник - 6 зуб.
- Мед - 1 ст. л.
- Сіль - 2 ч. л.
- Вода - 350 мл
- Оцет - 2 ст. л.
Приготування:
Гороскоп на 23 листопада для всіх знаків Зодіаку: Близнюки рулюватимуть суботою, Скорпіонів все-таки виведуть із себе
"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації
Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте
Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень
Молоді баклажани промийте, видаліть плодоніжки. Наріжте плоди вздовж тонкими пластинами. Покладіть їх в миску і засипте 1 ч. л. солі. Перемішайте. Через пів години баклажани пустять сік, який потрібно злити.
У глибокій сковороді розігрійте олію. Обсмажте баклажани з обох сторін на середньому вогні. Часник очистіть, наріжте великими шматочками. Готові баклажани покладіть у стерильні банки, не утрамбовуючи. Рівномірно розподіліть часник.
Для приготування маринаду, з'єднайте в сотейнику воду з медом та ложечкою солі. Доведіть суміш до кипіння. У банки рівномірно залийте столовий оцет і маринад. Накрийте кришками та стерилізуйте 15 хвилин на маленькому вогні. Закатайте кришки, переверніть банки та накрийте їх ковдрою. Залиште остигати на добу.
Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, капустяники з фаршем по-домашньому — ці котлети ви не відрізните від звичайних м'ясних
Як повідомляв портал "Знай.uа", не розвалюються і не підгоряють — секрети приготування ідеальних сирників
Також Знай.uа" писав, для підливи, макаронів, рису і не тільки — ідеальний рецепт домашньої аджики без варіння