Смачні помідори "під снігом" припадуть до смаку любителям пікантних закусок. Часник в цій страві й справді схожий на перший сніг, що вкриває соковиті помідори. Помідори виходять маринованими. Також можна готувати без додавання оцту — смак вийде трохи іншим.
Інгредієнти (на 3 літрові банки):
- Помідори — 1,5 кг
- Часник -100 гр.
- Чорний перець горошком — по 5-8 шт. на банку.
Для маринаду:
- Вода — 1,5 л.
- Цукор — 4 ст. л.
- Сіль — 1,5 ст. л.
- Оцет 9% — 4 ст. л.
Приготування:
"Найстрашніше, що це початок": відома астрологиня попередила українців про небезпеку
Розмір виплат зміниться: що чекає на пенсіонерів у 2025 році
Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень
Штрафи за дрова: українцям підказали, як уникнути покарання за деревину на своєму подвір'ї
Промиваємо банки теплою водою з содою, стерилізуємо тільки кришки. Помідори промиваємо, у місці кріплення плодоніжки робимо кілька проколів за допомогою зубочистки. Це дозволить їм не лопнути після заливання окропом. Помідори викладаємо у банки. У літрову банку входить приблизно 400-450 гр. сливових плодів. Якщо ви берете черрі, то їх поміститься більше — близько 500 г.
Кип'ятимо воду і заливаємо помідори окропом. Залишаємо їх, прикривши кришкою, на 15-20 хвилин. Завдяки такому бланшуванню подальша стерилізація не знадобиться. Тепер очищаємо від лушпиння і тремо на тертці часник (2-3 зубчики на літрову банку).
Воду з банок з помідорами зливаємо в загальну каструлю і ставимо на вогонь. Коли вода закипить, додаємо сіль і цукор, даємо покипіти, поки вони повністю не розійдуться. І вимикаємо. Тепер вливаємо оцет, розмішуємо.
Ложкою викладаємо тертий часник і перець у банки з помідорами. Заливаємо гарячим маринадом до самого верху. Закриваємо стерилізованою кришкою і закриваємо. Накриваємо до повного остигання.
Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, капустяники з фаршем по-домашньому — ці котлети ви не відрізните від звичайних м'ясних
Як повідомляв портал "Знай.uа", не розвалюються і не підгоряють — секрети приготування ідеальних сирників
Також Знай.uа" писав, для підливи, макаронів, рису і не тільки — ідеальний рецепт домашньої аджики без варіння