Якщо ви хочете приготувати варення з замороженої малини, розморожуйте її при кімнатній температурі та перед приготуванням злийте зайву рідину. Якщо малина втратила аромат, в кінці варіння додайте ванілін і 30 мл коньяку (на 1 кг ягід).
Рецепт варення з малини пропонує "Домашня кухня".
Інгредієнти:
- 1 кг свіжої малини
- 250 г м’якоті банана
- 800 г цукру
- 1 ч. л. лимонної кислоти або сік одного лимона
Приготування:
1000 гривень від держави: як отримати допомогу пенсіонерам
Пенсіонерів змусять повернути частину виплат державі
Всіх чоловіків змусять встановити "Резерв+": які зміни чекають мобілізацію
Приємна несподіванка: в Україні почали знижуватись ціни на деякі овочі
Малину помістіть у каструлю з товстим дном. Зробіть з ягід пюре товкачем для картоплі або блендером. Банани дрібно наріжте півкільцями або чвертями і додайте до ягід. У ягідне пюре висипте цукор і лимонну кислоту. Добре перемішайте і поставте каструлю на середній вогонь. Періодично помішуйте, щоб не пригоріло.
Доведіть варення до кипіння і зменште вогонь до мінімуму. Після закипання варіть ще 10-20 хвилин, помішуючи й знімаючи піну. Якщо хочете, щоб вийшов більш густий джем, варіть 30-40 хвилин або додайте у варення пектин (12-15 г на 1 кг фруктового пюре). Не знімаючи з вогню, розлийте варення в сухі стерилізовані банки та загорніть.
Готове варення переверніть догори дном, накрийте шубою або теплою ковдрою до повного охолодження. Тримайте в прохолодному місці.
Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, капустяники з фаршем по-домашньому — ці котлети ви не відрізните від звичайних м'ясних
Як повідомляв портал "Знай.uа", не розвалюються і не підгоряють — секрети приготування ідеальних сирників
Також Знай.uа" писав, для підливи, макаронів, рису і не тільки — ідеальний рецепт домашньої аджики без варіння