Деруни - це страва з картоплі, яка дуже полюбилась українцям. Дерунам присвячують пісні і проводять на їх честь фестивалі, багато хто готовий назвати їх своєю улюбленою стравою. Однак влітку хороші деруни складно приготувати - стара картопля вже не в найкращому стані, а молода для дерунів підходить погано. Але рішення все одно існує - деруни можна приготувати з кабачків або цукіні.

Рецепт дерунів з кабачків Знай.ua наводить за мотивами матеріалів мережі Інтернет, присвяченим правильному харчуванню.

Кабачки, фото з вільних джерел

Інгредієнти:

- 1 кабачок

Популярні новини зараз

1 грудня - дедлайн чи вигадка? Кому з українців треба робити термінову звірку з ТЦК

73 грн перетворилися на 417: ДРАЦС змушує українців переплачувати за дрібну послугу

Тарифи на електрику зменшать: кому дозволять платити менше

Новий спосіб передачі показань лічильників: важливе повідомлення для споживачів

Показати ще

- 2 яйця

- 2 ст.л. сметани

- 3-4 ст.л. борошна

- сир твердий (опційно)

- часник

- зелень (петрушка, кріп)

- сіль і перець

Приготування:

1. Натираємо кабачок, віджимаємо рідину, у великій мисці змішуємо поступово всі інгредієнти, в кінці додаємо борошно (дивіться по консистенції) маса має бути густою.

2. Розігріваємо сковороду, виливаємо олію і викладаємо наші деруни. Готуємо під кришкою по 3-4 хв на середньому вогні з двох боків.

Для соусу для дерунів з кабачків пропонують змішати сметану, часник, сіль і кінзу.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, молода картопля з кропом: як приготувати її правильно і довести гостей до блаженства.

Як повідомляв Знай.uа, млинці з кукурудзяного борошна на ряжанці — як приготувати корисне апетитну страву без глютену.