Ведучий популярного шоу "Екси" і суддя "Хто зверху?" Олександр Педан навчився готувати справжню паелью в Іспанії під час подорожей. Місцевий шеф-кухар Хав'єр поділився з ним секретом приготування цієї традиційної іспанської страви. Тепер же шоумен вирішив поділитися цим рецептом з українцями. Про це повідомляє пресслужба Нового каналу.
Інгредієнти:
- морепродукти;
- м'ясо (свинина, телятина і т. д.);
- рис;
- солодкий перець;
- цибуля;
- приправи (шафран, паприка, сіль і інші трави);
- томатна паста;
- оливкова олія.
Спосіб приготування:
1. Спочатку заливаємо морепродукти водою і ставимо на вогонь. Краще всього підійдуть мідії в мушлях. Доводимо до кипіння і вимикаємо.
Долари можна продавати? Що буде з курсом в Україні після приходу Трампа
Десятки тисяч українців залишилися без "броні" від мобілізації: за які порушення призиватимуть
Надіються всі, але мало хто відчує: чого чекати від індексації пенсій у 2025 році
Дають лише 3 дні: в Україні змінилися правила повісток поштою, що це змінює для чоловіків
2. Нарізаємо кубиками цибулю, перець і висипаємо на розігріту сковороду з оливковою олією.
3. Додаємо шафран і часник з травами. Перемішуємо та виливаємо на сковороду томатну пасту.
4. Виймаємо мідії з води і даємо охолонути. Відвар з морепродуктів не виливайте.
5. М'ясо додаємо в сковороду з овочами. Попередньо м'ясо потрібно промити і нарізати.
6. Висипаємо рис. Попередньо його промити.
7. Відвар з морепродуктів попередньо можна трохи розбавити водою. Виливаємо все в сковороду з розрахунку один черпак рису на 3 черпаки бульйону. Все ретельно перемішуємо.
8. Даємо паельї приготуватися 20 хвилин: 12 – на великому вогні і 8 – на маленькому під кришкою.
9. Чистимо мідії від раковин і додаємо до страви. Можна посолити за смаком.
10. Подавати страву слід в сковороді.
Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, як приготувати молоду картоплю з кропом.
Як повідомляв портал "Знай.ua", для читачів підготували рецепт "кіндера пінгві".
Також "Знай.ua" писав, як приготувати смачний гаспачо.