Часникова картопля запечена в духовці підкорить вас з першого погляду. Страва виходить дуже ароматною, з легким запахом часнику. Рум'яна сирна скоринка приховує соковиту начинку з грибами та беконом. Ви можете використовувати шинку або м'ясний фарш, але його потрібно буде попередньо обсмажити.
Оригінальний рецепт запікання картоплі пропонує редакція "Со вкусом". Рідні оцінять картопельку і будуть просити її знову і знову.
Інгредієнти:
- Картопля - 10 шт.
- Твердий сир - 150 г
- Вершкове масло - 2–3 ст. л.
- Бекон - 200 г
- Печериці - 150 г
- Зелень - 20 г
- Сметана - 200 мл
- Часник - 5 зуб.
- Сіль — за смаком
- Чорний перець (мелений) - за смаком
Приготування:
Гороскоп на 26 листопада: у вівторок Всесвіт на вашому боці
Мобілізацію в Україні посилять: ТЦК змусять працювати ефективніше
Подачу газу тимчасово припинять: газовики попереджають українців про ремонтні роботи до кінця листопада
Індексація пенсій у 2025 році буде не для всіх: хто опиниться за бортом підвищень
Добре вимийте картоплю, відваріть у підсоленій воді. Злийте воду і залиште остигати. Дрібно наріжте шампіньйони і бекон. Додайте сметану, розм'якшене вершкове масло, тертий сир, подрібнену зелень, сіль, перець, видавіть часник. Все ретельно перемішайте.
Тепер розріжте картоплю навпіл. Викладіть половинки на деко і змастіть начинкою. Розігрійте духовку до 200 градусів. Запікайте картоплю 15–20 хвилин до утворення золотистої скоринки.
Часниковий картопляний гарнір чудово підійде до будь-якого м'яса. Втім, таку картоплю можна їсти й просто з солоними огірочками.
Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, капустяники з фаршем по-домашньому — ці котлети ви не відрізните від звичайних м'ясних
Як повідомляв портал "Знай.uа", не розвалюються і не підгоряють — секрети приготування ідеальних сирників
Також Знай.uа" писав, для підливи, макаронів, рису і не тільки — ідеальний рецепт домашньої аджики без варіння