Часникова картопля запечена в духовці підкорить вас з першого погляду. Страва виходить дуже ароматною, з легким запахом часнику. Рум'яна сирна скоринка приховує соковиту начинку з грибами та беконом. Ви можете використовувати шинку або м'ясний фарш, але його потрібно буде попередньо обсмажити.

Оригінальний рецепт запікання картоплі пропонує редакція "Со вкусом". Рідні оцінять картопельку і будуть просити її знову і знову.

Інгредієнти:

  • Картопля - 10 шт.
  • Твердий сир - 150 г
  • Вершкове масло - 2–3 ст. л.
  • Бекон - 200 г
  • Печериці - 150 г
  • Зелень - 20 г
  • Сметана - 200 мл
  • Часник - 5 зуб.
  • Сіль — за смаком
  • Чорний перець (мелений) - за смаком

Часникова картопля в духовці, скріншот: YouTube

Приготування:

Популярні новини зараз

Гороскоп на 26 листопада: у вівторок Всесвіт на вашому боці

Мобілізацію в Україні посилять: ТЦК змусять працювати ефективніше

Подачу газу тимчасово припинять: газовики попереджають українців про ремонтні роботи до кінця листопада

Індексація пенсій у 2025 році буде не для всіх: хто опиниться за бортом підвищень

Показати ще

Добре вимийте картоплю, відваріть у підсоленій воді. Злийте воду і залиште остигати. Дрібно наріжте шампіньйони і бекон. Додайте сметану, розм'якшене вершкове масло, тертий сир, подрібнену зелень, сіль, перець, видавіть часник. Все ретельно перемішайте.

Тепер розріжте картоплю навпіл. Викладіть половинки на деко і змастіть начинкою. Розігрійте духовку до 200 градусів. Запікайте картоплю 15–20 хвилин до утворення золотистої скоринки.

Часниковий картопляний гарнір чудово підійде до будь-якого м'яса. Втім, таку картоплю можна їсти й просто з солоними огірочками.

Часникова картопля в духовці, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, капустяники з фаршем по-домашньому — ці котлети ви не відрізните від звичайних м'ясних

Як повідомляв портал "Знай.uа", не розвалюються і не підгоряють — секрети приготування ідеальних сирників

Також Знай.uа" писав, для підливи, макаронів, рису і не тільки — ідеальний рецепт домашньої аджики без варіння