Городники знають, що в червні-липні в озимого часнику треба обірвати стрілки. Часник стрілкується, щоб мати можливість розмножитися насінням, але якщо вам цього не потрібно, треба обірвати стрілки — тоді рослина всі сили спрямує на розвиток головки часнику. Водночас часникові стрілки викидати не варто, оскільки вони є дуже цінним і з точки зору смаку, і з огляду на поживність продуктом.
З часникових стрілок можна приготувати дуже багато смачних страв. Телеграм-канал "Real Food" пропонує спробувати рецепт дуже смачного та бюджетного соусу з часникових стрілок.
Інгредієнти:
- Часникові стрілки
- Сіль
- Майонез
Приготування:
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати
Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Часникові стрілки миємо, зрізаємо шапочку. Нарізаємо і подрібнюємо в блендері, також їх можна пропустити через м'ясорубку. Солимо і добре перемішуємо. Заповнюємо банку і ставимо її в холодильник. Сіль не дасть часниковій суміші зіпсуватися.
Зберігати такий соус з часникових стрілок можна протягом 2-3 місяців, а то й більше. Якщо змішати його з майонезом, отримуємо дуже смачний соус.
Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, капустяники з фаршем по-домашньому — ці котлети ви не відрізните від звичайних м'ясних
Як повідомляв портал "Знай.uа", не розвалюються і не підгоряють — секрети приготування ідеальних сирників
Також Знай.uа" писав, для підливи, макаронів, рису і не тільки — ідеальний рецепт домашньої аджики без варіння