Слив’янка – це солодка наливка зі слив міцністю 18-20%. Напій запам’ятовується оригінальним кисло-солодким смаком і вираженим ароматом сливи. Цю наливку відносять до десертних напоїв, але її можна подавати і до їжі для поліпшення апетиту. Особливо смачні наливки виходять з сортів угорка, яєчна, ренклод, мірабель і канадської сливи.
Рецептом приготування слив'янки ділиться видання "Drink.co.ua"
Інгредієнти:
- слива – 1 кг;
- горілка – 0,5 л;
- цукор – 300 г.
Приготування:
Штрафи за дрова: українцям підказали, як уникнути покарання за деревину на своєму подвір'ї
Гороскоп на 21 листопада для всіх знаків Зодіаку: час покінчити з мотлохом у голові та справах настав
Хто не виконає вимоги ПФУ – залишиться без пенсії: кому призупинять виплати
Пропрацював 40 років, а пенсія мізерна: у ПФУ звернулися до українців, сподобається не всім
Стиглі плоди промити, очистити від кісточок і нарізати дрібними шматочками. Потім помістити їх в банку. Додати туди горілку, щоб її шар повністю покрив сливи. Закрити банку кришкою і струсити вміст. Поставити банку на 30 днів у прохолодне темне місце.
Отриманий настій профільтрувати через марлю, обережно зливаючи його з осаду, щоб не розім’яти плоди. В банку зі шматочками злив додати цукор, струсити, закрити кришкою і поставити на 7 днів у прохолодне темне місце. За цей час цукор перетвориться в сироп.
Опісля злити сироп, а його залишки в сливах віджати через марлю. Змішати сироп з настойкою горілки на сливах, закрити банку і поставити витримуватися на 30 днів. Готову слив'янку можна профільтрувати через вату, щоб напій став світлішим.
Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, старий бабусин рецепт — приготування класичного лечо з перцю і помідорів на зиму. Універсальний помічник у приготуванні найрізноманітніших страв
Як повідомляв портал "Знай.uа", не розвалюються і не підгоряють — секрети приготування ідеальних сирників
Також Знай.uа" писав, для підливи, макаронів, рису і не тільки — ідеальний рецепт домашньої аджики без варіння