Домашня аджика — смачна приправа-соус на зиму. Її можна додавати в супи, підливи, варені макарони, спагеті, рис тощо. Рецепт хороший також і тим, що приправа зберігається поза холодильником, у прохолодному приміщенні.

Інгредієнти:

  • помідори — 4 кг
  • перець болгарський — 1,5 кг
  • перець чилі — 3 шт.
  • часник — 200 г
  • оцет (9%-ний) — 200 мл
  • сіль — 2 ст. л.

Аджика, скріншот: YouTube

Приготування:

Помідори та болгарський перець помити та обсушити. Тепер обрізати болгарським перцям плодоніжки. А ось насіння можна не видаляти, адже воно надає аджиці дуже своєрідний смак.

Популярні новини зараз

Гороскоп на 21 листопада для всіх знаків Зодіаку: час покінчити з мотлохом у голові та справах настав

Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня

Росія може завдати потужного удару по Україні 20 листопада: посольство США застерегло всіх

Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти

Показати ще

Підготуємо перець чилі і часник. У перцю чилі зрізаємо плодоніжки. Все перекручуємо через м'ясорубку, додаємо оцту і солі. Добре перемішуємо і залишаємо на одну годину. Через годину ще раз добре перемішуємо і викладаємо в чисті сухі банки. Зберігати аджику найкраще в прохолодному приміщенні.

Аджика, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, старий бабусин рецепт — приготування класичного лечо з перцю і помідорів на зиму. Універсальний помічник у приготуванні найрізноманітніших страв

Як повідомляв портал "Знай.uа", не розвалюються і не підгоряють — секрети приготування ідеальних сирників

Також Знай.uа" писав, пельмені в горщиках з грибами та сиром — як із простого набору продуктів зробити святкову страву. Зі звичайних пельменів виходить страва, гідна святкового застілля