Рецепти пахлави в різних національних кухнях відрізняються. Однак, всі існуючі варіанти об'єднують кілька класичних принципів її приготування: тонкі шари тіста, солодка горіхова начинка, масляна і медова заливки. А відтак, сьогодні мова піде саме про такий варіант, який не тільки легко, а й швидко приготувати.
Інгредієнти:
- шароване тісто;
- 5 яєчних білків;
- 200 грамів цукру;
- 150 грамів подрібнених горіхів;
- кориця;
- 100 грамів меду.
Приготування:
- Розкачуємо три пласти листкового тіста. Один шар випікаємо.
- Окремо збиваємо яєчні білки з цукром до стійких піків.
- Додаємо горіхи, корицю і все перемішуємо.
- Викладаємо в деко перший шар тіста, змащуємо половиною білкової маси, поверх викладаємо готове листкове тісто, змащуємо частиною білкової маси і зверху покриваємо третім шаром.
- Нарізаємо у вигляді ромбів, змащуємо яйцем і випікаємо при 180 градусах хвилин 50.
- Готову пахлаву поливаємо цукрово-медовим сиропом.
Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Популярні новини зараз
Показати ще
"Найстрашніше, що це початок": відома астрологиня попередила українців про небезпеку
Терміново біжіть до супермаркету, поки не почалися тривалі відключення світла: що потрібно купити кожному українцеві
"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
Нагадаємо, як приготувати апетитну рибку в духовці під шубою з овочів.
Як повідомляв портал "Знай.ua", для читачів підготували рецепт торта "Монастирська хатинка".
Також "Знай.ua" писав, як правильно приготувати смажену картоплю.