Соління посідають особливе місце на наших столах і в серцях. З одного боку, ці страви - зимові, з іншого боку, чудово відтіняють жирні святкові страви і алкоголь. Пропонуємо вам рецепт малосольних огірків по-грузинськи як приклад літнього швидкого соління від народу, який добре знається на закусках до смачної їжі і запальних тостах.
Вам потрібно:
Огірки 1 кг
Цукор 1 ч.л.
Кінза 0,5 пучка
Індексація пенсій у 2025 році буде не для всіх: хто опиниться за бортом підвищень
Десятки тисяч українців залишилися без "броні" від мобілізації: за які порушення призиватимуть
Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо
Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
Пластівці червоного перця 0,5 ч.л.
Сіль 0,75 ст.л.
Зіра 0,5 ч.л.
Часник 3 зубчики
Процес приготування:
Порада! Задля збільшення аромату страви - приготуйте спеції самотужки, тим більше, це не складно. У ступці розітріть зіру з червоним перцем, цукром і сіллю. Гарно перемішайте.
Молоді огірки промийте і наріжте смужками.
Помістіть їх в пластиковий контейнер з кришкою.
На огірки вичавіть часник, посипте їх спеціями.
Туди ж відправте рубану зелень.
Пластиковий контейнер закрийте кришкою, струсіть так, щоб все перемішалося. Огірки мінімум на ніч залиште в холодильнику. В ідеалі повинні пройти добу.
Все! Страва готова! Строк придатності таких огірків - тиждень, хоча складно повірити, що хтось зможе так довго їсти таку смакоту. Хорошою ідеєю подавати з молодою картоплею.
Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, раніше Соління, варення, таранька - як краще заготовити помідори?
Як повідомляв портал Знай.ua, П'ять ложок: легка дієта підкорила мережу.
Також Знай.ua писав, що А наші манкою давляться: меню в сучасних лікарнях переплюнуло ресторани.