Консервований салат лечо — це універсальний помічник у приготуванні найрізноманітніших страв. Він може служити як окремою закускою, так і начинкою для піци і пирогів, заправкою до перших страв. Класичний рецепт лечо з перцю і помідорів на зиму допоможе пережити брак сезонних овочів у холодні пори року.
Інгредієнти:
- рослинна олія - 1 склянка;
- томат - 4 л;
- перець болгарський - 3 кг;
- сіль - 2 ст. л;
- цукор - 1 склянка;
- часник - 5 головок;
- перець духмяний горошок;
- оцтова есенція 70% - 2 ч. л.
Приготування:
Помідори помити, порізати і перекрутити на м'ясорубці на сік. Тепер ставимо їх на вогонь і доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо 20 хвилин. Вимикаємо і перетираємо через сито або блендером, щоб видалити насіння і шкірку. Перець чистимо та ріжемо на смужки. Часник ріжемо брусочками.
Пенсіонерів змусять повернути частину виплат державі
Всіх чоловіків змусять встановити "Резерв+": які зміни чекають мобілізацію
Який стаж не зарахують до пенсії: роки роботи просто викинуть
Індексація пенсій у 2025 році буде не для всіх: хто опиниться за бортом підвищень
Відміряємо 4 л томату і виливаємо його в каструлю, доводимо до кипіння. Додаємо часник, 1 склянку олії, 1 склянка цукру 2 ст. л солі, перець чорний і запашний. Викладаємо перець, доводимо до кипіння і варимо 20 хвилин, періодично перемішуючи. Перець має бути трохи м'яким. Додаємо 2 ч. л оцтової есенції і проварюємо декілька хвилин, помішуючи.
Викладаємо перець у банки, не вимикаючи вогонь під каструлею, закатуємо кришкою. Банки перевертаємо, закутуємо і залишаємо до охолодження. Зберігаємо лечо в будь-якому місці.
Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, торт "Крем-брюле" без випікання підніме настрій кожному – готується просто, а виглядає приголомшливо. Домашній торт "Крем-брюле" з вишнею без випікання
Як повідомляв портал "Знай.uа", цю закуску зметуть зі стола вмить — апетитні рулетики з баклажанів з сиром та часником
Також Знай.uа" писав, пельмені в горщиках з грибами та сиром — як із простого набору продуктів зробити святкову страву. Зі звичайних пельменів виходить страва, гідна святкового застілля