На вулиці розгулює літо, карантин починають послаблювати, а жінки все ще активно продовжують дотримуватися різних дієт. Після виходу із самоізоляції багатьом довелося відмовитися від різних страв заради своєї фігури, але все ж хочеться порадувати свої животики чим-небудь не типовим для дієтичного меню. В такому випадку, користувач Юлія поділилася кількома рецептами дієтичних страв з кабачків на сторінці в соціальній мережі Instagram.
Кабачкові палички
Інгредієнти:
- кабачок;
- твердий сир;
- панірувальні сухарі;
- яйце;
- сіль;
- часник.
Спосіб приготування:
1. Спочатку потрібно порізати паличками кабачок, посолити і вмочити в яйці, а потім у суміші панірувальних сухарів і тертого сиру.
Гороскоп на п'ятницю 22 листопада для всіх знаків Зодіаку: день для змін та простих радостей
Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
Хто не виконає вимоги ПФУ – залишиться без пенсії: кому призупинять виплати
2. Деко застелити папером для випічки та зверху викласти палички. Запікати до золотистої скоринки.
3. Подавати до столу можна зі сметаною, часником і зеленню.
Суп-пюре з кабачків
Інгредієнти:
- кабачок – 2 шт.;
- сіль - 1 ч. л.;
- каррі - ½ ч. л.;
- кріп - 2 пучка;
- вершки - 200 мл
Спосіб приготування:
1. Спочатку вимийте кабачки, зріжте плодоніжки та натріть на дрібній тертці. Покладіть м'якоть в сотейник і залийте водою. Варіть на середньому вогні до кашоподібного стану.
2. Приберіть кабачки з вогню, посоліть і збийте блендером. Додайте каррі і рубаний кріп, злегка підігріті вершки. Добре перемішайте.
3. Подавати до столу можна з сухариками.
Кабачки під сиром
Інгредієнти:
- кабачки;
- помідори;
- сіль;
- сир 20% жирності.
Спосіб приготування:
1. Спочатку нарізані кабачки і помідори скибочками, соліть.
2. На деко або сковороду викладіть кабачок+помідор, зверху посипаєте сиром до 20% жирності. Запікаєте в духовці або на сковороді під кришкою.
Оладки з кабачків
Інгредієнти:
- кабачок – 2 шт.;
- сіль - ½ ч. л.;
- твердий сир - 100 г;
- часник - 2 зуб.;
- яйце - 2 шт.;
- борошно - 3 ст. л.;
- соняшникову олію.
Спосіб приготування:
1. Спочатку кабачки натріть на крупній тертці, посоліть і дайте постояти 10–15 хвилин.
2. Також натріть на дрібній тертці сир і пропустіть через прес часник.
3. Змішати Кабачки з часником, сиром, яйцями і борошном. З отриманого фаршу зробіть оладки і обсмажте на сковороді з двох сторін.
Човники з кабачків
Інгредієнти:
- кабачок – 1 шт.;
- фарш - 200 г;
- сир 20% жирності;
- томатна паста – 1 ст. л.;
- сіль, перець - за смаком.
Спосіб приготування:
1. Тушкуйте фарш до готовності з додаванням томатної пастою, сіллю і перцем.
2. Кабачок разрезаете навпіл, виймаєте серцевину, закладаєте фарш.
3. Запікаєте в духовці до готовності, за 5 хвилин до закінчення готування посипаєте сиром.
Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, як приготувати смачні домашні пиріжки за 15 хвилин.
Як повідомляв портал "Знай.ua", читачам підготували рецепт малосольних огірків без консервації.
Також "Знай.ua" писав, як приготувати сирний корж.