Найдрібніша картопля правильно приготована виходить ніжною та приголомшливо смачною. Пропонуємо зручний спосіб приготування дрібних картоплин. Потрібно лише добре помити їх та обсмажити у великій кількості рослинної олії, прикрасити зеленню та часником — і до столу!

Інгредієнти:
  • 1 кг дрібної молодої картоплі
  • 4 ст. л. оливкової олії або топленого вершкового масла
  • невеликий пучок кропу
  • головка молодого часнику
  • шматочок вершкового масла
  • велика морська сіль

Запечена картопля, скріншот: YouTube

Приготування:

У глибоку каструлю або сотейник з товстим дном і з антипригарним покриттям налити масло, поставити на вогонь. Картоплю ретельно помити зі щіткою, висушити паперовим рушником і опустити в каструлю з киплячим маслом. Кришку щільно закрити.

Обсмажувати картоплю на середньому вогні, не відкриваючи кришку і періодично струшуючи її, щоб картопля рівномірно обжарилася. Перевірити на м'якість: дрібну картоплю через 15 хв, а більшу — через 20. Кріп порізати або порвати, часник дрібно порубати.

Популярні новини зараз

В Україні посилять мобілізацію та укріплять міста: до чого слід готуватися

Потрібна повна заміна: Vodafone нагадав важливе правило для 4G

Українцям дозволили не сплачувати за комунальні послуги: коли рахунки можна "заморозити"

Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо

Показати ще

У готову картоплю додати кріп, часник, сіль і шматочок вершкового масла. Закрити каструлю кришкою і добре струснути її. Ще раз на 1 хвилину поставити на вогонь. Картопля виходить з підсмаженою скоринкою, а всередині м'яка і розсипчаста.

Молода картопля, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, торт "Крем-брюле" без випікання підніме настрій кожному – готується просто, а виглядає приголомшливо. Домашній торт "Крем-брюле" з вишнею без випікання

Як повідомляв портал "Знай.uа", цю закуску зметуть зі стола вмить — апетитні рулетики з баклажанів з сиром та часником

Також Знай.uа" писав, пельмені в горщиках з грибами та сиром — як із простого набору продуктів зробити святкову страву. Зі звичайних пельменів виходить страва, гідна святкового застілля