Закуски зі смажених баклажанів дуже смачні, однак часто вони виходять надто жирними. Для вирішення цієї проблеми можна застосувати два способи. Перший — перед обсмажуванням нарізані баклажани можна занурити в збиті яйця, а другий — олію лити не на сковороду, а на баклажани приготовані до смаження. Один з варіантів приготування баклажанних рулетиків пропонує YouTube -канал "Готовим дома".
Інгредієнти:
- 2 сирих баклажани
- 2-3 ст. л. рафінованої рослинної олії
- 2 відварених яйця
- 100 г твердого сиру
- 4 ст. л. майонезу
- 3 зубчики часнику
- сіль
Приготування:
"Раз на рік звітуватиму": Віра Брежнєва зізналася, як часто 40-річним хочеться сексу
Який стаж не зарахують до пенсії: роки роботи просто викинуть
Подачу газу тимчасово припинять: газовики попереджають українців про ремонтні роботи до кінця листопада
Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо
Сир та яйця натерти на дрібній тертці і вимішати. Видавити часник. та заправити майонезом. Можна трохи посолити. Баклажани помити, видалити плодоніжку і нарізати на тонкі пластинки у 2-3 мм. У мисці пересипати нарізані баклажани сіллю і залишити на 10 хвилин. На один середній баклажан піде приблизно 0,5 ч. л. солі.
Налити 1 ст. води, сполоснути пластинки баклажанів і злегка віджати їх. Вилити 2-3 ст. л. масла просто на баклажани. Смажити на сухій добре розігрітій сковороді — з 2-х сторін по 3 хв. Виходить ефект гриля. Підсмажені баклажани остудити під кришкою — вони стануть м'якими.
На остиглі баклажанні пластинки викласти 1 ч. л. начинки та акуратно згорнути рулетиком. Дати настоятися в холодильнику пару годин і подавати як холодну закуску.
Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, торт "Крем-брюле" без випікання підніме настрій кожному – готується просто, а виглядає приголомшливо. Домашній торт "Крем-брюле" з вишнею без випікання
Як повідомляв портал "Знай.uа", абрикосове варення по-азербайджанськи — цей рецепт перевершить усі, які ви досі пробували. У вас вийдуть цілісні і кисленькі абрикоси в цукровому ароматному сиропі
Також Знай.uа" писав, пельмені в горщиках з грибами та сиром — як із простого набору продуктів зробити святкову страву. Зі звичайних пельменів виходить страва, гідна святкового застілля