Вишня дуже добре зберігається як у консервованому, так і в замороженому вигляді. Заготовити компот з вишні на зиму можна за рекордних 20–25 хвилин. Потрібно врахувати, що кісточки у ягоді додають насичений смак і аромат, але вони зменшують термін придатності компоту — тому краще випити напій у найближчу зиму.

Інгредієнти (на 3-х літрову банку):

  • третину банки вишні з кісточками
  • 300 г цукру
  • прянощі за смаком

Компот з вишні, скріншот: YouTube

Приготування:

Вишню попередньо перебрати і добре промити. Банку і кришку потрібно простерилізувати. Поставити кип'ятитися 2,5 л води. Засипати вишню у банку так, щоб вона заповнила її на третину. Залити окропом, прикрити кришкою і почекати 15 хвилин.

Популярні новини зараз

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Показати ще

Тепер злити вишневий настій в каструлю і поставити кип'ятитися на вогонь, а в банку насипати 300 г цукру. Залити ягоди вишневим відваром до самого верху, закрутити стерилізовану кришку, покласти банку на бік і покатати, щоб цукор розчинився. Потім поставити банку догори дном, вкутати рушником і залишити до повного охолодження.

Приємну свіжість будь-якому компоту надає листочок чи декілька м'яти. Також це може бути кориця (обов'язково в паличках) або імбир. А якщо хочеться більш насиченого смаку, можна додати трохи вишневого лікеру (50 мл на трилітрову банку) на етапі проварювання настою. Алкоголь частково випаровується, залишивши по собі яскраву нотку.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, торт "Крем-брюле" без випікання підніме настрій кожному – готується просто, а виглядає приголомшливо. Домашній торт "Крем-брюле" з вишнею без випікання

Як повідомляв портал "Знай.uа", абрикосове варення по-азербайджанськи — цей рецепт перевершить усі, які ви досі пробували. У вас вийдуть цілісні і кисленькі абрикоси в цукровому ароматному сиропі

Також Знай.uа" писав, мигдальний торт прикрасить будь-яке свято – простий рецепт вишуканої випічки