Пропонуємо спробувати рецепт маринованих помідорів, який не схожий на інші. Завдяки одному інгредієнту помідори набувають неймовірного смаку. Такі томати можна подавати і до святкового столу, і до повсякденного. Вони прекрасно поєднуються з м'ясом і холодними закусками. Особливим інгредієнтом у цьому рецепті є виноград.

Інгредієнти:

  • 1 кг помідорів
  • 300 г винограду
  • 4 зубчики часнику
  • 1–2 листків смородини
  • 2 парасольки кропу
  • 2 гілочки петрушки
  • 6 ст. л. цукру
  • 1,5 ст. л. солі
  • 3 ст. л. оцту
  • вода
  • гострий перець
  • чорний перець по 5 горошин на банку

Помідори, скріншот: YouTube

Приготування:

Тверді помідори помити і обірвати хвостики. Грона зеленого винограду теж добре промити і просушити. Кількість інгредієнтів слід розраховувати відповідно до розміру банок, оскільки даний рецепт розрахований на 2-літрові. Банки помити, висушити і простерилізувати, кришки облити окропом.

Популярні новини зараз

Повністю замінить ТЦК: які зміни чекають мобілізацію

Мобілізацію в Україні посилять: ТЦК змусять працювати ефективніше

Який стаж не зарахують до пенсії: роки роботи просто викинуть

Індексація пенсій у 2025 році буде не для всіх: хто опиниться за бортом підвищень

Показати ще

На дно банок викладіть по 2 зубчики часнику, лист смородини, гілочку петрушки, парасолька кропу і пару кілець перцю. Далі покладіть помідори і виноград. Помідори повинні бути щільно утрамбовані, але потрібно намагатися не пошкодити їх.

Сіль і цукор розділіть навпіл і висипте у банки. Додаємо чорний перець горошком. Кип'ятимо воду і заливаємо помідори, прикриваємо банки чистими кришками. Через 15 хвилин зливаємо охололу воду і доводимо її до кипіння. Коли закипить, вимкніть вогонь і додайте оцет.

Маринад розлити по банках і туго закатати їх кришками. Перевернути банки кришками вниз і укрити. Залишити їх так доти, поки банки не охолонуть. Готові помідори прибрати в комору для зберігання.

Маринування помідорів, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, печінковий, рибний, яблучний і з бринзою – 5 найкращих рецептів домашнього паштету

Як повідомляв портал "Знай.uа", абрикосове варення по-азербайджанськи — цей рецепт перевершить усі, які ви досі пробували. У вас вийдуть цілісні і кисленькі абрикоси в цукровому ароматному сиропі

Також Знай.uа" писав, мигдальний торт прикрасить будь-яке свято – простий рецепт вишуканої випічки