Популярний український кулінарний експерт Євген Клопотенко поділився рецептом рубаних котлет. Часу на їх приготування піде зовсім небагато, а смак страви кулінар обіцяє неперевершений.

Інгредієнти:

  • 500 г курячого філе
  • 1 яйце
  • 12; ч. л. цедри лимона
  • 1 цибуля
  • 1 ч. л. меленого коріандру
  • 5 ст. л. панірувальних сухарів
  • Сіль / перець

Рублені котлети, скріншот: YouTube / Ievgen Klopotenko

Для соусу:

  • 1 томат
  • 1 яблуко
  • 1 зубчики часнику
  • 1-2 ст. л. томатної пасти
  • 50-70 мл води
  • 2-3 гілочки петрушки
  • Сіль / перець

Приготування:

Популярні новини зараз

Штрафи від ТЦК зростуть вдвічі: ухилянтів добряче потрусять

Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте

Масштабне березневе підвищення пенсій: 2300 отримають не всі

Гороскоп на 21 листопада для всіх знаків Зодіаку: час покінчити з мотлохом у голові та справах настав

Показати ще

Куряче філе дрібно порубати гострим ножем, перетворюючи його в рубаний фарш. Посолити його та поперчити, додати коріандр (1 ч. л.) і цедру лимона (½ ч. л.). Цибулину натерти на крупній тертці. Вбити у фарш яйце і добре його вимісити. Сформувати невеликі котлетки і запанірувати їх в сухарях.

Рублені котлети, скріншот: YouTube / Ievgen Klopotenko

Викласти котлети на деко, застелене пергаментом. Випікати в духовці з температурою 180 градусів протягом 15-20 хвилин. Важливо не пересушити котлети, але і повністю їх пропекти, щоб в середині не було сирого рубленого фаршу.

Томатно-яблучний соус. У сотейнику з'єднати нарізаний дрібними кубиками томат (1 шт.), з натертим разом зі шкіркою яблуком (1 шт.). Додати подрібнений часник (1 зубчик), томатну пасту (1-2 ст. л.), воду (50-70 мл) і гілочки петрушки (2-3 шт.). Посолити, поперчити і тушкувати 3 хвилини. Готовий соус перебити блендером до стану пюре. Подавайте готові рубані котлети з томатно-яблучним соусом.

Рублені котлети, скріншот: YouTube / Ievgen Klopotenko

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, за таким рецептом дерунів ви ще не готували – хрусткі картопляні оладки по-німецьки. Приготування золотистих оладок з хрусткою скоринкою і ніжною начинкою

Як повідомляв портал "Знай.uа", їжа богів — готуємо найсмачнішу рибу за рецептом древніх племен. Приготування північноєвропейської холодної закуски з риби

Також Знай.uа" писав, мигдальний торт прикрасить будь-яке свято – простий рецепт вишуканої випічки