Бутерброди залишаються найбільш популярною закускою у світі, оскільки є оптимальним варіантом для швидкого вгамування голоду. Оригінальні варіанти намазок на хліб зроблять бутерброд повноцінним перекусом. Для корисного бутерброда слід обирати хліб з борошна грубого помелу, цілозерновий або з висівок. Можна також скористатися хлібцями з пшеничного, вівсяного, житнього зерна, тонким лавашем.
Гуакамоле
Інгредієнти:
- 1 перець чилі
- 3 плоду авокадо
- 2 помідори
- 1 цибулина
- 1 лайм
- 1 пучок кінзи
- 1 зубчик часнику
- сіль за смаком
Приготування:
Це традиційна мексиканська закуска, до якої додають перець чилі, але можна зробити й без нього. Дрібно наріж кінзу, помідори і цибулю. Видави часник, змішай з дрібкою солі. Розріж плоди авокадо навпіл, витягни кісточку. Розімни м'якуш до однорідної маси. Одразу ж додай сік лайма, щоб м'якуш авокадо не почав темніти. Змішай всі інгредієнти й одразу подавай на стіл.
Пенсіонерів змусять повернути частину виплат державі
Всіх чоловіків змусять встановити "Резерв+": які зміни чекають мобілізацію
Який стаж не зарахують до пенсії: роки роботи просто викинуть
Надіються всі, але мало хто відчує: чого чекати від індексації пенсій у 2025 році
Яєчний паштет
Інгредієнти:
- 6 яєць
- 2 ст. л. вершкового сиру
- 1 ст. л. майонезу або сметани
- 0,5 ч. л. куркуми
- 1 ч. л. лимонного соку
- 2 ч. л. тертого ріпчастої цибулі
- мелений чорний перець за смаком
- сіль за смаком
Приготування:
Яйця зваріть круто і розітріть їх виделкою. Додайте інші інгредієнти, перемішайте. Поставте на годину в холодильник. Подавати потрібно на обсмажених шматочках тостового хліба.
Зелене масло
Інгредієнти:
- 150 г вершкового масла
- 1 зубчик часнику
- 1 ст. л. лимонного соку
- пучок кропу або інших трав
- сіль за смаком
- червоний перець (за бажанням)
Приготування:
Кріп без стебел подрібнити блендером з соком лимона, який не дасть зелені потемніти. Додай в чашу розм'якшене вершкове масло і часник. Приправ сіллю і свіжомеленим червоним перцем за бажанням. Виклади масло на харчову плівку, сформуй ковбаску і поклади в холодильник.
Баклажанна бутербродна паста
Інгредієнти:
- 3 баклажани
- 40 г волоських горіхів
- 2 зубчики часнику
- 20 мл води
- 0,5 ч. л. орегано
- 1 щіпка меленого куміну
- перець за смаком
- сіль за смаком
Приготування:
Баклажани помити і проткнути в декількох місцях виделкою або розрізати навпіл. Покласти їх на деко і запікати в розігрітій до 180 градусів духовці 30 хвилин. Коли баклажани стануть м'якими, остуди їх і помісти в поліетиленовий пакет на 5 хвилин, потім зніми з баклажанів шкірку.
Волоські горіхи подрібнити в крихту за допомогою кавомолку. Змішати в блендері м'якуш баклажанів, часник, сіль, спеції і горіхи. Додати воду і ще раз добре збити суміш. Повинна вийти паста, схожа по консистенції густу сметану.
Паштет з курячої печінки
Інгредієнти:
- 500 г курячої печінки
- 250 г вершкового масла
- 1 цибулина
- 1 невелика морква
- 4 ст. л. сухого вина
- 1 зубчик часнику
- 1/4 ч. л. хмелі-сунелі
- щіпка меленої гвоздики
- 1 ч. л. солі
- мелений чорний перець за смаком
- 2 ст. л. рослинної олії
Приготування:
Цибулю нарізати тонкими півкільцями, а моркву кружечками завтовшки 2–3 мм. Підсмажити цибулю в олії до золотистого кольору протягом 7–10 хвилин. Додати моркву і печінку. Залити склянкою води, посолити, поперчити, довести до кипіння. Накрити кришкою і тушити 30 хвилин до готовності.
Опісля зняти кришку і потушкувати ще 5–10 хвилин, поки рідина не випарується. Остудити суміш і з'єднати її з м'яким вершковим маслом. Додати спеції і сухе вино. Збити блендером до однорідної консистенції.
Сирна маса з часником
Інгредієнти:
- 250 г знежиреного сиру
- 50 г натурального йогурту
- часник за смаком
- свіжа зелень (кріп, петрушка, кінза) за смаком
- сіль і чорний мелений перець за смаком
Приготування:
Чисту зелень дрібно нарізати. Сир перетерти через сито. Додати до сиру зелень і йогурт. Пропусти часник через прес і додати в сирну масу. Посолити, поперчити і перемішати. Подавати з чорним хлібом або хлібцями.
Рибна паста з тунця
Інгредієнти:
- 400 г консервованого тунця в олії
- 100 г м'якого сиру (наприклад, Філадельфія)
- 1 ст. л. грецького йогурту
- терта цедра 1/2 лимона
- мелений перець
Приготування:
Змішати всі інгредієнти в кухонному комбайні до утворення однорідної маси. Суміш приправити за смаком меленим чорним перцем.
Шоколадна паста
Інгредієнти:
- 200 мл молока
- 1 ст. цукру
- 1 ст. л. борошна
- 1 ст. л. какао-порошку
- 50 г вершкового масла
- 40 г фундука
- сіль за смаком
Приготування:
Змішати у каструлі цукор, борошно, какао-порошок і щіпку солі. Невеликими порціями, помішуючи, влити молоко. Поставити суміш на вогонь і довести до кипіння. Подрібнити фундук. Одразу після закипання молочної суміші додати в неї масло і подрібнені горіхи. Знову довести до кипіння і варити, ретельно перемішуючи, ще 2–3 хвилини, щоб маса загусла. Пасту перелити у місткість для зберігання і дати охолонути.
Арахісова паста
Інгредієнти:
- 300 г арахісу (кеш'ю, волоські, лісові)
- 1 ч. л. меду
- 2 ст. л. рослинної олії
- щіпка солі
Приготування:
Обсмажити і почистити арахіс — перемолоти його в блендері імпульсними рухами. Блендер потрібно потужний. Додати сіль, мед і масло та продовжувати збивати до максимальної однорідності. Паста виходить трохи щільніше магазинної, оскільки в ній немає нічого зайвого.
Грибне масло
Інгредієнти:
- 4 ст. л. обсмажених грибів
- 100 г вершкового масла
- 1 цибулина
- 1 ч. л. лимонного соку
- сіль і перець за смаком.
Приготування:
Цибулину натерти на тертці. Змішати обсмажені гриби, терту цибулю, вершкове масло, лимонний сік і спеції в чаші блендера. Збивати масу до однорідності.
Паста з оливок
Інгредієнти:
- 1 банка чорних оливок без кісточки
- сік 1/4 лимона
- 1 ст. л. оливкової олії
- чорний перець за смаком
Приготування:
Подрібнити в блендері всі інгредієнти до однорідної консистенції. Додати лимонний сік, приправити пасту чорним перцем.
Паштет з квасолі
Інгредієнти:
- 1 ст. сухої квасолі
- 2–3 цибулини
- 3 зубчики часнику
- 1/2 ч. л. солі
- чорний мелений перець за смаком
- рослинна олія для смаження
Приготування:
Замочити квасолю у великій кількості води на 8–12 годин. Залий водою і варіть на невеликому вогні до м'якості. Коли квасоля стане м'якою, злий більшу частину води, а пів склянки відвару залиш на дні. Подрібни цибулю та посмаж її на рослинній олії до золотистого кольору. Остиглу квасолю за допомогою блендера збити в пюре. Додати смажену цибулю разом з маслом, на якому вона смажилася. Видави часник, посоли і поперчи.
Морквяна паста
Інгредієнти:
- 200 г моркви
- 1 цибулина
- 2 ст. л. соєвого соусу
- 2 ст. л. води
- по 1 ч. л. зіри, куркуми і коріандру
- 1/2 ч. л. лимонного соку
- 1 ст. л. рослинної олії
- 2 зубчики часнику
Приготування:
Дрібно нарізати цибулю і часник, натерти на середній терці моркву. Злегка обсмажити спеції на сухій сковороді. Додати масло, цибулю і часник, обсмажити до золотистого кольору. Додати моркву та тушкувати до м'якості. Потім трохи остудити, додати соєвий соус, лимонний сік і воду. Подрібнити в блендері до однорідної маси. Подавай в охолодженому вигляді.
Сирне масло
Інгредієнти:
- 70 г сиру
- 100 г розм'якшеного масла
- 1 ст. л. сметани
- сіль і чорний перець за смаком
Приготування:
Сир натерти на тертці. Збити всі інгредієнти міксером. Приправити масло сіллю і перцем.
Хумус з печеного буряка
- 2 середніх буряки
- 450 г консервованого нуту
- 3 ст. л. оливкової олії
- 1/4 ст. сиру фета
- 2 зубчики часнику
- 2 ст. л. лимонної цедри
- 2 ст. л. лимонного соку
- щіпка кайенского перцю
- щіпка солі
- щіпка чорного перцю
Приготування:
Розігріти духовку до 220 градусів. Помісти буряк у форму, змащену олією, скропи його 1 столовою ложкою оливкової олії. Запікати 45–60 хвилин, поки овоч не стане м'яким. Остудити готовий буряк і розрізати на кілька шматочків. Змішати в блендері нут, буряк, сир, часник, 2 столові ложки оливкової олії, лимонну цедру, лимонний сік, кайенский перець, сіль і чорний перець і подрібни все до досягнення кремової консистенції. Залишити хумус остигати. Подавати з лавашем, чипсами або грінками.
Нагадаємо, рогалики з заварним кремом – ароматна випічка для ідеального сніданку. Звичайний сніданок перетвориться у вишукане чаювання
Як повідомляв портал "Знай.uа", їжа богів — готуємо найсмачнішу рибу за рецептом древніх племен. Приготування північноєвропейської холодної закуски з риби
Також Знай.uа" писав, мигдальний торт прикрасить будь-яке свято – простий рецепт вишуканої випічки