Гравлакс, або граавілохі це північноєвропейська холодна закуска з риби. Для її приготування використовують і річкову, і морську рибу. Ароматний гравлакс з лосося готується дуже просто. Для отримання оригінальної страви знадобиться лише приготувати маринад і намастити ним рибу. Через 12 годин гравлакс з лосося готовий!
Інгредієнти:
- Філе лосося - 600 г
- Буряк - 100 г
- Лимон - 1 шт.
- Чорний перець (мелений) - 0,5 ч. л.
- Сіль - 1,5 ст. л.
- Цукор - 1 ч. л.
- Коріандр - 0,5 ч. л.
Приготування:
Натріть на дрібній тертці цедру лимона і очищений сирий буряк. Потім змішайте їх з перцем, сіллю, цукром і коріандром. Ретельно вимніть масу, щоб буряк віддав свій сік. Тепер замаринуйте рибу в буряковій суміші. Загорніть лосось у харчову плівку і поставте у холодильник на 12 годин.
В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись
Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня
Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура
Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом
Опісля зніміть плівку, приберіть залишки маринаду та промийте рибу під проточною водою протягом 10 секунд. Злегка обсушіть лосося паперовими рушниками. Рибу можна подавати на святковий стіл як закуску — незвичайне поєднання смаків здивує ваших гостей.
Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, рогалики з заварним кремом – ароматна випічка для ідеального сніданку. Звичайний сніданок перетвориться у вишукане чаювання
Як повідомляв портал "Знай.uа", ніхто й не здогадається, з чого зроблені ці "ананаси" - тропічний фрукт з простого кабачка. Як приготувати
Також Знай.uа" писав, мигдальний торт прикрасить будь-яке свято – простий рецепт вишуканої випічки