Гравлакс, або граавілохі це північноєвропейська холодна закуска з риби. Для її приготування використовують і річкову, і морську рибу. Ароматний гравлакс з лосося готується дуже просто. Для отримання оригінальної страви знадобиться лише приготувати маринад і намастити ним рибу. Через 12 годин гравлакс з лосося готовий!

Інгредієнти:

  • Філе лосося - 600 г
  • Буряк - 100 г
  • Лимон - 1 шт.
  • Чорний перець (мелений) - 0,5 ч. л.
  • Сіль - 1,5 ст. л.
  • Цукор - 1 ч. л.
  • Коріандр - 0,5 ч. л.

Скандинавський гравлакс, скріншот: YouTube

Приготування:

Натріть на дрібній тертці цедру лимона і очищений сирий буряк. Потім змішайте їх з перцем, сіллю, цукром і коріандром. Ретельно вимніть масу, щоб буряк віддав свій сік. Тепер замаринуйте рибу в буряковій суміші. Загорніть лосось у харчову плівку і поставте у холодильник на 12 годин.

Популярні новини зараз

Картки перестануть працювати: "Ощадбанк" терміново попередив клієнтів

Українцям відключатимуть електроенергію: кому доведеться жити при свічках

"Доставка до ТЦК ще швидше...": експерт відповів, що загрожує школам, лікарням та медичним центрам в Україні

Українкам дозволили перейти на пенсії своїх чоловіків: названо дві важливі умови

Показати ще

Опісля зніміть плівку, приберіть залишки маринаду та промийте рибу під проточною водою протягом 10 секунд. Злегка обсушіть лосося паперовими рушниками. Рибу можна подавати на святковий стіл як закуску — незвичайне поєднання смаків здивує ваших гостей.

Скандинавський гравлакс, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, рогалики з заварним кремом – ароматна випічка для ідеального сніданку. Звичайний сніданок перетвориться у вишукане чаювання

Як повідомляв портал "Знай.uа", ніхто й не здогадається, з чого зроблені ці "ананаси" - тропічний фрукт з простого кабачка. Як приготувати

Також Знай.uа" писав, мигдальний торт прикрасить будь-яке свято – простий рецепт вишуканої випічки