Кулінарний експерт Євген Клопотенко пропонує приготувати не звичайне полуничне варення, яким вже нікого не здивуєш, а дещо абсолютно нове. У плані смаку, за його словами, до полуниці найкраще підходить базилік — він ідеально підкреслює смак ягід. А якщо додати ще трохи ванілі то неперевершений смак гарантовано. Рецептом полуничного варення Клопотенко поділився на своєму сайті.
Для приготування ідеального варення, знадобиться 50% цукру від маси будь-яких фруктів. Це правило, як вважає Євген Клопотенко, працює завжди. Однак, коли ягода чи фрукт трохи кислі, а це, наприклад, може бути чорна смородина чи калина, тоді слід дати 60% цукру.
Крім того, кулінарний експерт до будь-якого варення радить додавати якийсь ароматний елемент. До яблук можна додати корицю, полуниця ж добре поєднується з базиліком, м'ятою або навіть гвоздикою. Інколи щоб не підгоряли продукти треба додати трішки води, 100 г буде цілком достатньо.
До 10 хв Клопотенко радить варити варення на високій температурі, постійно помішуючи, щоб максимальна кількість зайвої рідини випарувалася. Ароматний елемент слід додавати наприкінці.
Перевірки від газовиків вийшли на новий рівень: українцям розповіли про документ, який треба підписати
Коли скасують графіки відключення світла: хто та як формував черги
Українцям приготували нові виплати: хто отримуватиме 4500 грн щомісяця
Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
Полуничне варення з базиліком та ваніллю
- 1 кг полуниці
- 500 г цукру
- 20 г листя базиліку
- 20 г ванільний цукор
Приготування:
Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, рогалики з заварним кремом – ароматна випічка для ідеального сніданку. Звичайний сніданок перетвориться у вишукане чаювання
Як повідомляв портал "Знай.uа", ніхто й не здогадається, з чого зроблені ці "ананаси" - тропічний фрукт з простого кабачка. Як приготувати
Також Знай.uа" писав, мигдальний торт прикрасить будь-яке свято – простий рецепт вишуканої випічки