Щоб річкова риба після жарення на сковороді не стала жорсткою, не розвалювалася і мала приємний запах слід дотримуватися певних правил приготування. Регулярне вживання річкової риби позитивно впливає на роботу серця і зміцнює імунітет, а велика кількість білків, кальцію і фосфору допомагає підтримувати опорно-рухову систему в тонусі. Крім того, низький вміст жирів робить продукт дієтичним.
Отже, як смажити річкову рибу правильно:
1. Вибирайте тільки свіжу рибу. Якщо сильно пахне рибою або аміаком, продукт не свіжий. Перевірте зябра, вони повинні бути рожевого кольору. Не купуйте рибу з мутними очима, сухою лускою і вигнутим хвостом.
2. Підготовка риби до смаження. Спершу очистіть її від луски, найкраще це робити металевою теркою під струменем холодної води. Обріжте плавники і видаліть зябра, і тоді позбавтеся від нутрощів. Потрібно слідкувати за тим, щоб не пошкодити жовчний міхур. Якщо це сталося, потрібно швидко натерти рибу сіллю і промити під струменем води.
Пенсія зросте майже на 1000 грн: хто може сподіватися на підвищення
Українцям дозволили не сплачувати за комунальні послуги: коли рахунки можна "заморозити"
Ціни рекордні, але буде дорожче: нерадісні прогнози для власників авто з ГБО
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
3. Нейтралізувати своєрідний запах допоможе молоко. Слід залити 1 кг риби 1 л молока і залишити на 2–3 години. За цей час м'ясо стане ніжним, а аромат приємний. Перед смаженням ретельно змити молоко.
Рецепт смаженої річкової риби
Інгредієнти:
- 1,5 кг річкової риби
- 1 склянки борошна
- 100–150 мл соняшникової олії
- сіль за смаком
- перець за смаком
Приготування
Рибу посолити, поперчити і залишити на 15 хвилин промаринуватися. Обваляти тушки в борошні й обсмажити на великій кількості соняшникової олії з кожного боку по 5–6 хвилин. Готову рибу викласти на паперові рушники, а через пару хвилин вже можна подавати до столу.
Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, рогалики з заварним кремом – ароматна випічка для ідеального сніданку. Звичайний сніданок перетвориться у вишукане чаювання
Як повідомляв портал "Знай.uа", ніхто й не здогадається, з чого зроблені ці "ананаси" - тропічний фрукт з простого кабачка. Як приготувати
Також Знай.uа" писав, мигдальний торт прикрасить будь-яке свято – простий рецепт вишуканої випічки