Ароматний домашній пиріг з полуницею готується на кефірі з використанням найпростіших продуктів. Однак своїм смаком він не поступається навіть вишуканій випічці. Пиріг виходить смачний, ніжний, легкий та ароматний.

Інгредієнти:

  • 2 яйця
  • 170 г цукру
  • 1 ст. кефіру
  • 50 г вершкового масла
  • 1,5 ст. борошна
  • 1 ч. л. соди
  • 300 г полуниці
  • щіпка солі

Пиріг з полуницею, скріншот: YouTube

Приготування:

Вершкове масло потрібно розтопити в мікрохвильовій печі, а потім дати йому охолонути. У зручній місткості збити на невеликій швидкості яйця з дрібкою солі до збільшення в об'ємі. Додати цукор і продовжити збивати протягом 5 хвилин до утворення пишної світлої маси.

Популярні новини зараз

Гороскоп на 26 листопада: у вівторок Всесвіт на вашому боці

Пенсіонерів змусять повернути частину виплат державі

Всіх чоловіків змусять встановити "Резерв+": які зміни чекають мобілізацію

Індексація пенсій у 2025 році буде не для всіх: хто опиниться за бортом підвищень

Показати ще

Тепер влити у місткість кефір, вершкове масло та ще трохи перемішати на невеликій швидкості. Просіяти борошно і додати соду. За допомогою міксера замішати гладке і однорідне тісто. По консистенції воно повинно нагадувати сметану.

Пиріг з полуницею, скріншот: YouTube

Форму для випікання змастити вершковим маслом. Викласти на дно форми промиту і очищену полуницю. Зверху її залити тістом так, щоб воно рівномірно покрило ягоду.

Випікати пиріг в духовці потрібно при 180 градусах протягом 60 хвилин. Готовність перевіряти зубочисткою або дерев'яною паличкою. Спершу потрібно повністю остудити пиріг і лише тоді виймати його з форми.

Пиріг з полуницею, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, рогалики з заварним кремом – ароматна випічка для ідеального сніданку. Звичайний сніданок перетвориться у вишукане чаювання

Як повідомляв портал "Знай.uа", ніхто й не здогадається, з чого зроблені ці "ананаси" - тропічний фрукт з простого кабачка. Як приготувати тропічний фрукт з простого овоча

Також Знай.uа" писав, домашня натуральна ковбаса з печінки – ви й не згадаєте про магазинну. Домашня печінкова ковбаса перевершить усі ваші сподівання