Навіть у приготуванні такої простої страви, як запечена картопля є багато нюансів. Завдяки хитрощам досвідчених кухарів ця страва виходить по-особливому апетитною. Перед ароматом рум'яної підсмаженої картоплі не встоїть ніхто. Нижче описано топ порад, як при запіканні картоплі можна досягти відмінного результату.
Поради для запікання картоплі:
1. Сорти картоплі відрізняються скоростиглістю, кольором і розміром бульб, а також вмістом крохмалю. Від кількості останнього залежить смак картоплі, а також чи будуть бульби розварюватися в процесі приготування. Тому для запікання рекомендується брати великі бульби і сорти з високим вмістом крохмалю.
2. Щоб картопля запеклася рівномірно, слід поставити на деко решітку, на яку рівномірно викласти бульби. Жар буде вільно циркулювати, і картопля вкриється красивою рум'яною скоринкою. Такого ж ефекту можна досягти, розклавши картоплю на сіль.
Гороскоп на 26 листопада: у вівторок Всесвіт на вашому боці
Який стаж не зарахують до пенсії: роки роботи просто викинуть
Потрібна повна заміна: Vodafone нагадав важливе правило для 4G
Приємна несподіванка: в Україні почали знижуватись ціни на деякі овочі
3. Щоб картопля не вийшла пересушеною, дотримуйтеся наступних правил. Перед запіканням попередньо розігрійте духовку до 180 градусів, бульби проколіть виделкою, змастіть рослинною олією і посипте сіллю. Злегка натисніть на картоплину ножем, якщо вона м'яка і легко розламується — готова.
4. Картопля, запечена у мікрохвильовці в рази поступатиметься смаком бульбі з духовки. Мікрохвильова піч не забезпечить картоплю ані необхідними смаковими якостями, ані хрусткою скоринкою.
5. Коли картопля буде готова, дайте їй трохи охолонути. Після цього картоплини можна буде розрізати і наповнити їх різними начинками. Наприклад, шматочком вершкового масла, ложкою сметани або соусу. А підсмажений бекон, тертий сир і трохи зелені перетворять картоплю в мундирі в нереально смачну страву.
Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, рогалики з заварним кремом – ароматна випічка для ідеального сніданку. Звичайний сніданок перетвориться у вишукане чаювання
Як повідомляв портал "Знай.uа", з фрикадельками, класичний курячий та з макаронами — легкі весняні супи на будь-який смак. Чудове тріо — легкі супи на курячому бульйоні на будь-який смак
Також Знай.uа" писав, рисова запіканка з м'ясом, як в дитячому садку – мінімум інгредієнтів і максимум смаку. Запіканка, яка своїм смаком поверне вас у дитинство