Супи - дуже корисна страва, яка підійде усій родині. Однак звичні рецепти, якими б хорошим вони не були, можуть набриднути. "Знай.ua" пропонує декілька оригінальних рецептів, які можуть розширити ваші уявлення про перші страви (які деякі народи їдять і не першою стравою).

Традиційний чеський часниковий суп

Чеснечка (česnečka) сподобається і дорослим, і дітлахам - він дуже ароматний і корисний.

Інгредієнти:

2 л м'ясного бульйону (або води)

20 г вершкового масла

Популярні новини зараз

В Україні змінюють "заморожені" тарифи: які послуги подорожчали більше за інші, є і 60% росту

"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації

Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте

Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців

Показати ще

1 цибулина

1 головка часнику

3 середніх картоплини

1 яйце

3 ст. л. вершків

сіль, перець, зелень і прянощі за смаком

Традиційний чеський часниковий суп, фото sovkusom.ru

Вершкове масло розтопіть на сковороді і обсмажте на ньому подрібнені цибулю і пів головки часнику. Додайте нарізану кубиками картоплю і смажте 7 хвилин. Киньте засмажку в киплячий бульйон (воду) і варіть упродовж 15 хвилин.

В окремій посудині збийте яйце з вершками, додайте пів головки часнику, пропустивши зубчики через часникодавку. Додайте пару ложок киплячого бульйону (щоб підвищити температуру), а потім перелийте суміш в суп. Доведіть до кипіння, подавайте з грінками і зеленню.

Суп із зеленим горошком і м'ятою

Суп із зеленим горошком і м'ятою, фото sovkusom.ru

Зелений горошок, у тому числі заморожений - звичний інгредієнт супів. Однак з ним можна приготувати дуже оригінальну страву, головний секрет якої полягає у використанні м'яти.

Інгредієнти:

1,5 л води

250 г замороженого зеленого горошку

3 картоплини

1 велика цибулина

1 зубчик часнику

м'ята

Суп із зеленим горошком і м'ятою, фото sovkusom.ru

Доведіть воду в каструлі до кипіння, опустіть в неї нарізану кубиками картоплю, варіть 10 хвилин. Вершкове масло розтопіть на сковороді, обсмажте на ньому цибулю до золотистого кольору. Киньте цибулю в каструлю, додайте горошок, варіть на середньому вогні 10 хвилин. Посоліть суп за смаком. Влийте вершки, додайте подрібнений часник, дрібно нарізані листочки м'яти, доведіть суп до кипіння, зніміть з вогню.

Швидкий рибний суп з минтая

Минтай - широко доступна риба, тому готувати його можна упродовж усього року. Тим більше, що риба - надзвичайно важливе джерело омега-3 ненасичених жирних кислот, принципових у профілактиці серцево-судинних захворювань.

Інгредієнти:

30 г вершкового масла

100 мл вершків

сіль за смаком

500 г філе минтая

1 морквина

4 картоплини

1 л води

перець-горошок, за смаком

сіль за смаком

зелень кропу за смаком

Філе минтая наріжте шматочками середнього розміру і киньте у киплячу воду. Варіть 7 хвилин. Наріжте картоплю і моркву, додайте до риби. Посоліть і додайте декілька горошинок перцю. Варіть до готовності. При подачі заправте суп подрібненим кропом.

Гречаний суп з грибами

Гречка і гриби - класичне поєднання, яке ідеально пасує і до супів.

Інгредієнти:

2,5 л води

500 г картоплі

1 морква

1 цибулина

300 г печериць

3-4 ст. л. гречаної крупи

1 ст. л. соняшникової олії

2 ст. л. соєвого соусу

зелень за смаком

Гречаний суп з грибам, фото sovkusom.ru

Гриби промийте, обдайте окропом, наріжте і киньте смажитися на сковороду. Додайте соєвий соус, потім подрібнену цибулю і терту моркву, смажте до напівготовності.

У киплячу воду киньте картоплю, нарізану кубиками, і промиту гречку. Варіть 10 хвилин, потім додайте грибну зажарку і варіть до готовності, приблизно чверть години. Посоліть, при подачі заправте зеленню за смаком (опціонально).

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Ідеальний літній обід існує – рецепт легкого щавлевого супу з кислинкою.

Як повідомляв портал Знай.ua, Овочевий суп-пюре всього за 15 хвилин.

Також Знай.ua писав, Класичний гороховий суп з куркою - рецепт супу, який сподобається кожному.