Уха — це особливий вид наваристого, ароматного бульйону зі свіжого улову та овочів. Процес варіння рибної юшки схожий на певний ритуал, і в кожного рибалки знайдеться своя фірмова хитрість, як зробити її особливо смачною.
Рибна юшка може бути чорною, червоною, білою або збірною. Білу готують з судака, йоржа, сига, окуня, язя або сома. Червону — з лосося, нерки, форелі або іншою червоної риби з додаванням щіпки шафрану. Чорну юшку варять з карася, сазана, краснопірки, головня або коропа, а збірна готується на основі декількох видів риб.
Основні поради для приготування смачної рибної юшки:
1. Використовуйте для приготування юшки посуд, який не окислюється або керамічний горщик в домашніх умовах.
1000 гривень від держави: як отримати допомогу пенсіонерам
Гороскоп на 26 листопада: у вівторок Всесвіт на вашому боці
Пенсіонерів змусять повернути частину виплат державі
Який стаж не зарахують до пенсії: роки роботи просто викинуть
2. Не накривайте юшку кришкою під час приготування, а лише після зняття з вогню.
3. Воду краще брати джерельну.
4. У жодному разі не можна додавати до страви бульйонні кубики, олію чи доливати воду.
5. Також не рекомендується додавати до неї рис чи інші крупи.
6. Овочів слід класти небагато і бути обережним зі спеціями, щоб не зіпсувати рибний смак.
7. Ікра, плавальні міхури, смужки жиру — обов'язкові інгредієнти юшки, тому не варто їх викидати.
Інгредієнти:
- 1,5 кг риби (краще різних видів)
- 2 літри води
- 2 середніх цибулини
- 2–3 картоплини
- 1 невелика морква
- 1 корінь пастернаку
- 1 корінь петрушки
- 1 лавровий лист
- естрагон, зелень петрушки і кропу
- 8–10 горошин чорного перцю
- сіль за смаком
Приготування
У киплячу воду покласти очищену і розрізану на 4–6 частин картоплю, корінь петрушки, нарізану кільцями моркву і нашатковану цибулю. Від рибин відокремити хвости і голови та відправити їх в казанок. Варити юшку потрібно на повільному вогні приблизно 10 хвилин, потім зняти піну, видалити хвости і голови. Тепер можна додати чорний перець, лавровий лист і корінь пастернаку.
Через 5 хвилин потрібно додати решту частини риби, подрібнених на великі шматки. Варіть уху ще 15 хвилин, не даючи бульйону закипіти. Додайте подрібнену зелень петрушки, кропу і естрагону. Зніміть казанок з вогню, накрийте кришкою і дайте настоятися протягом 10–15 хвилин.
Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, рогалики з заварним кремом – ароматна випічка для ідеального сніданку. Звичайний сніданок перетвориться у вишукане чаювання
Як повідомляв портал "Знай.uа", з фрикадельками, класичний курячий та з макаронами — легкі весняні супи на будь-який смак. Чудове тріо — легкі супи на курячому бульйоні на будь-який смак
Також Знай.uа" писав, швидкий торт зі сметанним кремом без випічки — ніжний десерт з найпростіших продуктів. Торт з крихти зі сметанним кремом виходить надзвичайно смачним і ніжним