Ведуча "Ревізору" (Новий канал) Юлія Панкова поділилася простим рецептом приготування корисного десерту - пирога з ревенем.
Ревінь вже з’явився у продажу. Хрусткі та соковиті стебла, відтінок яких – між рожевим і зеленим. На смак – дуже кислий, але при цьому й солодкий. Кажуть, що це нова полуниця, яку ми можемо використовувати, наприклад, у випічці, компотах та салатах.
Тож рекомендуємо вам побалувати себе смачним пирогом з ревенем за фірмовим рецептом ведучої "Ревізора" кулінара Юлії Панкової.
"Ревінь частіше піддають термообробці. Його можна запікати та варити. Хоч дехто любить їсти й сирим. Перед споживанням очистіть стебла, які вкриті жорсткою шкіркою. Адже її неприємно жувати. Важливо знати, що ревінь при термічній обробці втрачає колір. Якщо його використовувати як гарнір і готувати при низькій температурі, то відтінок, навпаки, стане насичено-рожевим", - розповіла Юля.
Індексація пенсій у 2025 році буде не для всіх: хто опиниться за бортом підвищень
Надіються всі, але мало хто відчує: чого чекати від індексації пенсій у 2025 році
Ціни рекордні, але буде дорожче: нерадісні прогнози для власників авто з ГБО
Дають лише 3 дні: в Україні змінилися правила повісток поштою, що це змінює для чоловіків
Інгредієнти:
400 г – ревеню
80 г – цукру
4 шт. – яєць
150 г – 30% вершків
80 г – тертого мигдалю
230 г – вершкового масла
280 г – борошна
70 г – цукрової пудри
5 г – ванільного цукру
Приготування:
1. Для приготування тіста змішайте просіяне борошно, цукрову пудру, м’яке масло, ванільний цукор та один жовток. Ретельно все перемішайте. Скачайте колобок. Заверніть у харчову плівку та покладіть у холодильник на 30 хвилин.
2. Форму діаметром 26 см змастіть маслом. Розігрійте духовку до 180С.
3. Ревінь почистіть та поріжте таким чином, щоб стебла вмістились у форму. Викладіть їх в один ряд паралельно одне одному (найдовший по центру, як діаметр форми, зменшуючи до краю форми).
4.Для приготування крему збийте вершки, додайте 3 яйця, тертий мигдаль, цукор, що залишився, і знову збийте.
5. Розкачайте тісто, викладіть у форму, розрівняйте поверхню. Розкладіть підготовлені стебла ревеню паралельно одне одному в один ряд. Залийте вершково-мигдальним кремом.
6. Випікайте 40-50 хвилин при температурі 180° С до золотистого кольору.
7. Дайте повністю охолонути. Подавайте з кулькою морозива.
Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, МайстерШеф Ектор Хіменес-Браво поділився рецептом ароматної курки з золотистою скоринкою
Як повідомляв портал Знай.ua, Клопотенко з МастерШеф поділився рецептом королівської рибки з ніжним соусом
Також Знай.ua писав, суддя МастерШеф поділився рецептом ідеального маринаду для шашлику