Безсумнівно найсмачнішою ковбасою більшість назве домашню. Приготовані своїми руками, за своїм смаком, зі свіжих та натуральних інгредієнтів, м'ясні вироби набагато перевершать магазинні. Кишки для ковбаси рекомендується купувати очищені, однак і вдома їх слід ретельно підготувати. Нижче описані три прості рецепти домашньої ковбаси. Харчову селітру (нітрит натрію Е250), вказану у них, можна замінити нітритною сіллю.
Ковбаса домашня
Інгредієнти:
- 1 кг свинини
- 200 г телятини
- 400 г сала
- 8 зуб. часнику
- 0,5 ч. л. чорного меленого перцю
- 2–3 ч. л. солі
- 2–3 ст. л. води
- 2–4 кишки
Гороскоп на 26 листопада: у вівторок Всесвіт на вашому боці
Мобілізацію в Україні посилять: ТЦК змусять працювати ефективніше
Подачу газу тимчасово припинять: газовики попереджають українців про ремонтні роботи до кінця листопада
Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо
Приготування:
Підготуйте очищені кишки, ретельно вимивши їх під краном проточною водою. Потім обов'язково потримайте їх холодній воді з сіллю і оцтом 3–4 години. Потім знову промийте під проточною водою. М'ясо та сало наріжте дрібними кубиками, посоліть, поперчіть, додайте розтертий часник і добре перемішайте. Влийте трохи кип'яченої води.
Підготовленим фаршем з допомогою спеціальної насадки до м'ясорубки наповніть кишки, бажано не дуже щільно. Наповнені ковбаси зав'яжіть і покладіть їх в холодильник на 4–5 годин. Потім ковбасу викладіть на деко і проколіть голкою в декількох місцях, щоб вийшло повітря. Смажте м'ясо на сковороді або запікайте в духовці приблизно 1 годину.
Селянська рублена ковбаса
Інгредієнти:
- 2,5 кг жирної свинини
- 0,25 ч. л. меленого чорного перцю
- 0,25 ч. л. меленого запашного перцю
- 3 зуб. часнику
- 0,25 ч. л. харчової селітри
- 0,5 ч. л. цукру
- 0,3 скл. солі
- 2–3 кишки
Приготування:
Жирне свиняче м'ясо очистити від жилок і плівок та нарізати його на шматочки завтовшки 1,5–2 см. Змішати всі сухі інгредієнти і цією сумішшю пересипати м'ясо. Залишити його на 24 години в холодному місці. Наповнити підготовленим м'ясом очищені кишки, зав'язати їх, проколоти в декількох місцях голкою і поставити в гарячу духовку. Запікати при 180–200° приблизно 35–40 хвилин до готовності.
Українська запечена ковбаса
Інгредієнти:
- 1 кг напівжирної свинини
- 18 г солі
- 2 г цукру
- 2,5 г чорного меленого перцю
- 10 г часнику
- 2–3 кишки
- жир за смаком
Приготування:
Напівжирну свинину пропустити через м'ясорубку, використовуючи решітку з великими отворами. Додайте до неї сіль, цукор, перець і пропущений через прес часник. Ретельно перемішати. Наповнити цим фаршем підготовлені кишки, зав'язати їх з обох сторін і згорнути спіраллю у 2–4 витки. Перев'язати навхрест шпагатом.
Ковбасу викласти на змащене жиром деко, проколоти в декількох місцях голкою і відправити в духовку. Запікати при 180°, через 20–30 хвилин ковбасу дістаньте і переверніть, злийте жир і запікайте ще 30–35 хвилин. Охолоджуйте ковбасу на деку протягом 6–8 годин. Зберігати таку ковбасу потрібно загорнутою в пергаментний папір.
Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, не лише омлети — апетитні яєчні котлети з мінімуму продуктів за 10 хвилин. Легкий і корисний сніданок з простих продуктів
Як повідомляв портал "Знай.uа", з фрикадельками, класичний курячий та з макаронами — легкі весняні супи на будь-який смак. Чудове тріо — легкі супи на курячому бульйоні на будь-який смак
Також Знай.uа" писав, швидкий торт зі сметанним кремом без випічки — ніжний десерт з найпростіших продуктів. Торт з крихти зі сметанним кремом виходить надзвичайно смачним і ніжним