Сацебелі - справжня дорогоцінність грузинської кухні. Цікаво, що це не якийсь конкретний соус, а ціла їх родина, до якої входять соуси на основі овочевих, ягідних або фруктових пюре з часником, спеціями і зеленню. Однак українці звикли бачити на своєму столі сацебелі з томатів, оскільки цей овоч є особливо типовим для місцевого сільського господарства.
Рецептом сацебелі поділився кухар, переможець шоу МастерШеф Сергій Денисов на своїй сторінці в соціальній мережі Instagram.
Інгредієнти (приблизно на 1,5-2 кг соусу)
Томати - 1,5 кг
Червоний болгарський перець. - 500 г
Дають лише 3 дні: в Україні змінилися правила повісток поштою, що це змінює для чоловіків
В Україні змінюють "заморожені" тарифи: які послуги подорожчали більше за інші, є і 60% росту
Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте
Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція
Часник - 1 кг
Оцет винний - 200 мл (1 чашка)
Сіль за смаком
Хмелі-сунелі - за смаком
Аджика суха - 3 ч.л (за смаком)
Приготування:
1. Очистити від насіння і шкірки помідори і перець.
2. Прокрутити через м'ясорубку.
3. Все змішати і розлити по банках і поставити їх у темне місце..
4. При подачі додати до соусу свіжу зелень: базилік, майоран і петрушку
Сацебелі стане ідеальним доповненням до м'яса (наприклад, до шашлику), а також основою для інших страв і соусів. Смачного!
Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, Грузинська кухня: рецепт чахохбілі з курчати.
Як повідомляв портал Знай.ua, Суп харчо з яловичиною і рисом: ситний рецепт на всі випадки життя.
Також Знай.ua писав, що Українцям заборонять читати російські книги: виклали списки.