Небезпечна посуд є практично в кожному будинку. Хоча господарі про неї можуть і не здогадуватися.

Експерти відзначають, що є велика різниця, в чому маринувати м'ясо і рибу. І це стосується не тільки складові маринаду, але і самої посуду.

Виявилося, що для продуктів небезпечним покриттям може виявитися пластик. І вся причина в тому, що миски бувають двох типів – харчові і нехарчові.

Пластикова посуд має спеціальне покриття, яке з часом стирається. З цієї причини важливо стежити за станом посуду, в тому числі такою невибагливою, як пластиковій і вчасно викидати, щоб не піддавати себе небезпеки.

"Небезпечно маринувати м'ясо, рибу або овочі в посуді з пластику. Причому, якщо цій мисці вже багато років – адже не б'ється! Мало хто віддає собі звіт в тому, що на пластик наносять захисний шар, який з часом стирається і при контакті з водою, алкоголем, оцтом та іншими продуктами – починають виділятися токсини. Це як мінімум алергія і зіпсований смак страви", – стверджують експерти.

Популярні новини зараз

Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів

За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям

Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах

Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками

Показати ще

Крім того, Перед тим, як приступити до готування маринаду і його нарізці, важливо підготувати саме м'ясо. Для цього потрібно провести наступні дії:

  • промийте м'ясо;
  • зріжте з нього плівки;
  • виріжете жили;
  • наріжте його шматочками.

Далі вам слід підготувати цибулю, очистити його від шкірки, порізати кружечками. Теж саме можна зробити і з іншими овочами для шашлику: помідорами і перцем.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, справжній шашлик, як на Кавказі — старий горець розкрив секрети, про які мало хто знає.

Як повідомляв Знай. ua, шашлики на травневих, як приготувати вдома.

Також Знай. ua писав, що чи доведеться платити 17 тисяч за шашлики на травневих.