Спробувавши картоплю за цим рецептом захочеться назавжди забути про жирну просочену олією фрі. Домашня картопелька виходить хрусткою зовні і м'якою всередині. У духовці вона надувається як кулька. Підійде, як на перекус, так і гарнір до основної страви.

Інгредієнти:

  • Картопля середнього розміру, бажано молода;
  • Сіль для панірування;
  • Спеції — за смаком.

Запечена картопля, скріншот: YouTube

Приготування:

Картоплю ретельно миємо, протираємо насухо рушником і розрізаємо навпіл, або на три рівні часточки, залежно від розміру бульб. Чистити її не потрібно. Картоплини ретельно натираємо сіллю — саме у цьому і полягає секрет здуття. Сіль вступає в реакцію з картопляним соком і надуває її зсередини.

Популярні новини зараз

Мобілізацію в Україні посилять: ТЦК змусять працювати ефективніше

Який стаж не зарахують до пенсії: роки роботи просто викинуть

Потрібна повна заміна: Vodafone нагадав важливе правило для 4G

Подачу газу тимчасово припинять: газовики попереджають українців про ремонтні роботи до кінця листопада

Показати ще

Викладаємо скибочки на деко, посипаючи зверху улюбленими приправами. Випікаємо в розігрітій до 200°C духовці протягом 40 хвилин. Щоб картопля як слід надулася, треба дати їй відпочити 15 хвилин всередині теплої духовки.

Запечена картопля, скріншот: YouTube

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, швидка і смачна закуска з лаваша – як приготувати сирні палички з часником. Сирні палички в лаваші з часником — це дуже швидка і смачна закуска, яку можна приготувати за лічені хвилини

Як повідомляв портал "Знай.uа", ситний турецький суп з червоної сочевиці — страва, яка зарядить енергією на весь день. Готується швидше, ніж квасоля чи горох – оригінальний рецепт ситного турецького супу з сочевиці

Також Знай.uа" писав, картопляні биточки, як у дитинстві — швидкий рецепт улюбленої страви, яка розлетиться вмить