Кекси з шоколадом, ваніллю, ягодами вийдуть за цими рецептами повітряними та апетитними. Мафіни готують у розігрітій духовці при 180 °C. Для випікання у форму можна викласти паперові кошики або пекарський папір. Готовність перевіряйте зубочисткою — вийнята з випічки паличка повинна залишитися чистою і сухою.
Мафіни "Подвійний шоколад"
Інгредієнти:
- 240 г борошна;
- 150 г какао-порошку;
- 150 г цукру;
- 1 столова ложка розпушувача;
- ¹⁄₂ чайної ложки солі;
- 30 г вершкового масла;
- 300 мл молока;
- 80 мл рослинної олії;
- 2 яйця;
- 1 чайна ложка ванільного екстракту;
- 160 г рубаного шоколаду.
Приготування:
У великій мисці змішайте борошно, какао-порошок, цукор, розпушувач і сіль. Окремо з'єднайте розтоплене вершкове масло, молоко і рослинну олію. Злегка збийте яйця з ваніллю і додайте до рідкої суміші. Влийте отриману масу до борошняної і швидко перемішайте.
Повністю замінить ТЦК: які зміни чекають мобілізацію
Потрібна повна заміна: Vodafone нагадав важливе правило для 4G
Українцям дозволили не сплачувати за комунальні послуги: коли рахунки можна "заморозити"
Приємна несподіванка: в Україні почали знижуватись ціни на деякі овочі
Будуть помітні грудочки, це нормально. Важливо не вимішувати довго, інакше маса вийде тугою, а кекси щільними. Акуратно введіть майже весь рубаний шоколад. Обережно викладіть тісто у форму для мафінів, заповнюючи на три чверті. Зверху прикрасити кекси шоколадною крихтою. Випікати 18–20 хвилин.
Ванільні мафіни
Інгредієнти:
- 240 г борошна;
- 2 чайні ложки розпушувача;
- ¹⁄₂ чайної ложки солі;
- 120 г вершкового масла;
- 200 г цукру;
- 2 яйця;
- 120 мл молока;
- 2 чайні ложки ванільного екстракту або 1½ г ваніліну.
Приготування:
Просійте борошно, розпушувач і сіль в глибоку миску. Міксером перемеліть розм'якшене масло 30 секунд. Поступово додайте цукор і збивайте 3–4 хвилини до розчинення. Додавайте яйця по одному. Пробивайте, поки маса не стане світлою.
Змішайте молоко і ваніль, з'єднайте з яєчною сумішшю. Додайте просіяне борошно в чотири прийоми. Перемішайте до однорідності. Розподіліть тісто по формочках, заповнивши кожну на три чверті. Випікайте 20–25 хвилин.
Мафіни з чорницею
Інгредієнти:
- 120 г вершкового масла;
- 240 г цукру;
- 2 яйця;
- 120 мл молока;
- 240 г борошна;
- 2 чайні ложки розпушувача;
- ¹⁄₂ чайної ложки солі;
- 1 чайна ложка меленої кориці;
- ¹⁄₄ чайної ложки меленого мускатного горіха;
- 200 г свіжої або замороженої чорниці.
Приготування:
З'єднайте міксером вершкове масло і цукор до однорідності. Продовжуючи збивати, додайте яйця по одному, влийте молоко. В іншій мисці змішайте борошно, розпушувач, сіль і прянощі. Висипте суху суміш в рідку і акуратно перемішайте до однорідності. Додайте в тісто чорницю, рівномірно розподіліть.
Заморожені ягоди розморожувати не треба. Щоб чорниця не опустилася на дно кексу, присипте її ложкою борошна і злегка перемішайте. Після цього додайте в тісто. Заповніть форми для мафінів на дві третини. Випікайте 20 хвилин.
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, швидка і смачна закуска з лаваша – як приготувати сирні палички з часником. Сирні палички в лаваші з часником — це дуже швидка і смачна закуска, яку можна приготувати за лічені хвилини
Як повідомляв портал "Знай.uа", ситний турецький суп з червоної сочевиці — страва, яка зарядить енергією на весь день. Готується швидше, ніж квасоля чи горох – оригінальний рецепт ситного турецького супу з сочевиці
Також Знай.uа" писав, картопляні биточки, як у дитинстві — швидкий рецепт улюбленої страви, яка розлетиться вмить