Картопляне пюре здається дуже простою стравою. Однак отримати ідеальну пюрешку вдасться далеко не кожній господині чи господарю. Знай.ua розповідає секрети, які допоможуть зробити вашу картоплю неперевершеною.
Секрет №1. Не соліть картоплю при варці
Якщо додати сіль у картоплю на самому початку приготування, це не дасть їй розваритися. У пюре будуть комочки, які не вдасться розтовкти навіть товкачкою. Тому експерти радять солити картоплю вже наприкінці, перед тим як перетворити її на пюре.
Секрет №2. Не спішіть додавати яйце
Якщо спробувати яйце додати у картоплю відразу, ще поки вона дуже гаряча, білок просто звернеться. Тому логічно відправити яйце в пюре вже після молока і вершкового масла, коли страва трохи охолоне.
Секрет №3. Збийте яйце перед тим, як додавати його у пюре
Яйце варто попередньо збити вінчиком чи виделкою, можна також додати трохи соди (буквально на кінчику ножа). Це зробить пюре більш повітряним і позбавить його неприємного яєчного присмаку.
Школяр отримає 5 балів, навіть якщо написав на 9: вчителі включають "суб'єктивність" та занижують оцінки
Готують потужний обстріл: експерт спрогнозував дату наступної масованої атаки
Лист-пастка від ТЦК: повістки тепер приходять так, що відкрутитись буде неможливо
Покарання будуть жорсткими: українців зобов'язали замовляти послуги для лічильників на воду
Секрет №4. Промийте картоплю гарячою водою перед приготуванням
Щоб прибрати присмак крохмалю в пюре, нарізану картоплю перед варінням потрібно промити гарячою водою два-три рази. Це дозволить прибрати зайвий крохмаль і пюре вийде з чудовим вершковим смаком.
Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, Дієтичний картопляний суп-пюре — саме те, що треба навесні для стрункої фігури.
Як повідомляв портал Знай.ua, Ніжне картопляне пюре з цибулею: покроковий рецепт.
Також Знай.ua писав, Найсмачніший рецепт картопляного пюре, яке тане в роті.