Буженина - страва з запеченого зі спеціями шматка м'яса, зазвичай свинячого. Вона відома ще з праслов'янських часів. Їдять її як холодною, так і гарячою.

Оскільки Великдень знаменує собою закінчення Великого посту, то традиційно на нього готують м'ясні страви, у тому числі й буженину.

Буженина, фото elenaermolenko.com

Багато хто вважає буженину складною стравою і боїться братися за її приготування, але дарма - засвоїти простий рецепт зможе кожний.

Блогерка Олена Єрмоленко пропонує такий рецепт.

Популярні новини зараз

Хотіли допомогти, але опиняться в армії: ТЦК наказали мобілізувати всіх добровольців із груп ППО

Головне за 15 червня: ТЦК більше не прийде, пенсії доведеться повернути, а крупи у супермаркетах стали небезпечними

Торкнеться мешканців 9 областей: пенсіонери отримають пристойні доплати до пенсій

Залишають дітей посеред дороги: ТЦК "пакують" вчителів та тренерів

Показати ще

Буженина, фото elenaermolenko.com

М'ясо, краще задню частину, нашпигувати часником і розмарином, додати сіль, перець, спеції для гриля (також за смаком можна використати тим'ян, коріандр, суміш італійських трав тощо). Намазати гірчицею і залишити на 3 години в холодильнику. Потім у форму з м'ясом треба налити гарячої води і відправити все в духовку на температуру у 160 градусів до готовності.

Готовність страви можна перевірити штрикнувши її - сік, який витікає, має бути прозорим, а не рожевим.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, рецепт Царської сирної паски — навіть випікати нічого не потрібно, швидко і смачно.