Знаменитий британський шеф-кухар Гордон Рамзі розповів, як приготувати ідеальну яєчню-бовтанку. Свої поради він виклав у короткому відео, опублікованому на YouTube-каналі WatchTheDaily.
На думку Рамзі більшість солять яєчню занадто рано, через що вона виходить водянистою. Секрет шеф-кухаря у тому, що він не додає спеції до самого кінця. Спершу Гордон Рамзі розбиває три яйця в невеликий сотейник. А замість солі та інших приправ кладе туди шматочок вершкового масла і відразу ж ставить на сильний вогонь.
Яєшню у сотейнику потрібно безперервно помішувати. Рамзі наполягає на тому, що робити це слід виключно лопаткою. Час від часу він знімає сотейник з вогню, продовжує помішувати на столі, а потім ставить назад. Коли суміш стає однорідною і загусає, кухар додає половину столової ложки крем-фрешу (французького молочного продукту, що нагадує сметану). Тільки після цього бовтанку можна солити і перчити.
Гордон Рамзі подає бовтанку з бездріжджовим хлібом, розігрітим у тостері, капелюшками грибів і гроном маленьких помідорів, які смажилися на сковорідці, поки він займався приготуванням яєць. Знаменитий кухар пояснив:
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
Оплата комунальних послуг: що обов'язково потрібно перевіряти, щоб не втратити гроші
Пенсіонери ВПО можуть отримати солідну надбавку: що для цього потрібно
Штрафи за дрова: українцям підказали, як уникнути покарання за деревину на своєму подвір'ї
"Кожен раз, коли у нас з'являється новий кухар, ми завжди просимо його приготувати яєчню-бовтанку. Якщо вона виходить ідеальною, то можна не сумніватися, що він вміє готувати".
Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, баунті, рафаелло, торти і не тільки – 7 простих рецептів, які не потребують випікання. Швидкі рецепти солодощів з натуральних інгредієнтів
Як повідомляв портал "Знай.ua", випічка, яку приготує навіть дитина — пиріг на кефірі із замороженими ягодами. Пиріг на кефірі можна приготувати з вишнями, полуницею, смородиною чи малиною
Також "Знай.ua" писав, смачніше за люля-кебаб — циганський рецепт котлет без жодної крихти хліба. Котлети виходять надзвичайно соковитими та апетитними