Адобо - це центральний елемент Філіппінської кухні, по важливості його можна порівняти з українським борщем.
Адобо - це назва не конкретної страви, а методу приготування. Найчастіше так на Філіппінах готують свинину, але варіант з куркою також є цілком традиційним.
Адобо - це тушкування у оцті та соєвому соусі, з додаванням спецій, що створює особливий смак. При цьому м'ясо може подаватися як і вологим з підливою, так і смажитися до хрусткої скоринки.
Рецепт доволі простий, не потребує надто складних інгредієнтів і займає близько 30 хвилин. Можливо, зараз найкращий час для курки адобо вдома - подорож на Філіппіни недоступна через пандемію, а для багатьох є неможливою з принципових причин через президентство Родріго Дутерте, режим якого звинувачують у численних порушеннях прав людини. Також президент не тільки злочинно керує країною, але й поводиться доволі ексцентрично. Наприклад, нещодавно 74-річний президент Дутерте зробив чергову скандальну заяву. Політик похвалився своїм величезним пенісом і подякував за нього свого батька.
Будуть великі штрафи: з якого віку юнаків чекають у ТЦК
"Найстрашніше, що це початок": відома астрологиня попередила українців про небезпеку
Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція
Штрафи за дрова: українцям підказали, як уникнути покарання за деревину на своєму подвір'ї
Маринад
соєвий соус 120 мл
рисовий оцет 75 мл
імбир корінь 30 г
цукор коричневий 1 ч. л.
часник 3 зубчики
Основна
цибуля ріпчаста 1 шт.
курячі стегна 8 шт.
Крок 1
Курячі стегна на великому вогні обсмажити з кожного боку до рум'яної скоринки. Буквально по парі хвилин на кожну сторону. Поки м'ясо обсмажується, можна зробити маринад. Змішати соєвий соус, рисовий оцет, терті часник і імбир, цукор.
Крок 2
Цибулю почистити і нарізати півкільцями.
Крок 3
У сковороду викласти обсмажені стегна, зверху викласти цибулю і залити маринадом. Вогонь зменшити і тушкувати 20 хвилин. Через десять хвилин стегна перевернути.
Крок 4
Сервірувати з рисом.
Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, Як приготувати котлети з квасолі - на смак від м'яса не відрізнити, тануть в роті.
Як повідомляв портал "Знай.ua", Пий і не п'яній - для любителів шампусіка приготували простий рецепт бадьорого напою.
Також "Знай.ua" писав, що Рецепт королівських пончиків, які просто тануть у роті — готуємо вдома з любов'ю.