Карантин триватиме ще довго, а гречка з картоплею вже "не лізуть"? Не біда, існує перевірений варіант смачної страви, котра до вподоби багатьом гурманам.
Жульєн - річ невибаглива і тим паче готується відносно швидко, тому це непоганий привід зібрати усю родину за столом і влаштувати маленький вечір теплоти для рідних, поки у гості не маєте можливості сходити.
У традиційний жульєн додають куряче філе, але й для веганів знайдеться свій спосіб, отож 2 популярні рецепти:
Рецепт Жульєну з куркою та грибами
Інгредієнти:
- куряче філе – 500 г;
- печериці (або лісові гриби) – 300 г;
- цибуля – 200 г;
- твердий сир – 200 г;
- вершки (або сметана) – 300 г;
- борошно – 2 ст.л.;
- сіль – за смаком;
- перець – за смаком;
- олія – за смаком.
"Найстрашніше, що це початок": відома астрологиня попередила українців про небезпеку
Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція
Штрафи за дрова: українцям підказали, як уникнути покарання за деревину на своєму подвір'ї
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
Як готувати?
1. Куряче філе відваріть до готовності. Охолодіть і наріжте соломкою. Цибулю та гриби почистіть та також наріжте соломкою.
2. Обсмажте цибулю на олії, додайте гриби та смажте 10-15 хвилин, щоб випарувалась вся рідина. Додайте філе, посоліть, поперчіть та зніміть з вогню.
3. На сухій сковорідці обсмажте борошно. Додайте вершки, посоліть, поперчіть та доведіть соус до кипіння. Додаємо в соус гриби з цибулею та куркою. Перемішайте і зніміть з вогню. Натріть сир на тертці.
4. У форму для випічки викладіть масу з грибів та м'яса, посипте сиром. Ставте в розігріту духовку та випікайте 30 хвилин до золотистого кольору. Форму не накривайте кришкою. Подавайте гарячим.
Рецепт Жульєну для веганів
Інгредієнти:
м'ясо соєве 80 гр.
печериці 300 гр.
цибуля ріпчаста 100 гр.
морква 150 гр.
часник 2 зубчики
борошно пшеничне 50 гр.
вода 100 мл.
сир Тофу 100 гр.
петрушка сушена 1 ч.л.
чебрець 2 гілочки
перець чорний молотий
сіль
Як готувати?
Соєве м'ясо відварити в підсоленій воді 20 хвилин до м'якості. Воду злити, а соєве м'ясо порізати на маленькі шматочки.
Два гриба нарізати пластинами і відкласти в сторону (вони послужать прикрасою страви). Решту грибів помити і дрібно нарізати.
Цибулю дрібно порізати, моркву натерти на крупній тертці. У сковороді на оливковій олії тушити цибулю, моркву, сушену петрушку і гриби до м'якості. Готувати 10-15 хвилин, періодично помішуючи.
Часник порізати дуже дрібно і додати до овочів. Посолити, поперчити і додати порізане соєве м'ясо. 100 мл води кімнатної температури змішати з борошном. Можна збити блендером, щоб не було грудочок. Вилити суміш до овочів, перемішати, через 2 хвилини вимкнути вогонь.
Увімкнути духовку розігріватися до 180 градусів. Заповнити формочки для жульєну (або звичайні порційні) овочевою сумішшю і відправити в духовку на 15 хвилин. Тим часом обсмажити на оливковій олії відкладені часточки грибів, по 5 хвилин з кожного боку, до рум'яного кольору.
Тофу потерти на тертці і посипати ним зверху жюльєн, відправити в духовку ще на 5 хвилин.
При подачі прикрасити часточками грибів і гілочкою чебрецю або петрушки.
Нагадаємо, опубліковано простий рецепт справжнього узбецького плову.
Як повідомляв Знай.ua, українцям порадили, як готувати смачні цукерки вдома під час карантину.
Також Знай.ua писав, що знайдено рецепт Єгипетського торту, який смачніше за "Наполеон".