Купувати шаурму в ларьку - справа сумнівна, замовляти в ресторані - часом невиправдано дорога. А якщо згадати, що і ларьки, і ресторани у нас закрилися на карантин, то стає зовсім сумно. Але ми можемо вам дещо запропонувати! Це рецепт дуже смачної, апетитною курячої шаурми, яка настільки смачна, що, achtung, може викликати залежність і бажання ласувати нею знову і знову.
На 3 порції нам знадобляться:
Курячі грудки - 2 шт
Петрушка - 3 стіл. л.
Винний оцет білий - 1 ч. л,
Перець чорний мелений - за смаком
Часник - 10 зубчиків
Болгарський перець - 1 шт.
Сметана - 100 гр
Огірки - 2 шт
Сіль - за смаком
Помідори - 2 шт
Лаваш тонкий - 600 гр
Капуста білоголова 1 шт
Цибуля - 1 шт
Цукор - 1 ч. л
Спеції сухі - 1 ч. л.
Рослинна олія - 4 стіл. л
Приступаємо до готування
Надіються всі, але мало хто відчує: чого чекати від індексації пенсій у 2025 році
Українцям приготували нові виплати: хто отримуватиме 4500 грн щомісяця
Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
Українців попередили про три місяці без пенсії: у кого будуть проблеми з ПФУ
КРОК 1:
Беремо потрібні продукти.
КРОК 2:
Спочатку приготуємо соус, щоб він постояв якийсь час і добре з'єдналися всі смаки. Для цього додаємо в сметану посічену петрушку, пропущений через прес часник, сіль і перець і все добре перемішуємо.
КРОК 3:
Курячу грудку нарізаємо дрібними шматочками.
КРОК 4:
Обсмажуємо куряче м'ясо до готовності на розпеченому рослинному маслі, постійно помішуючи.
КРОК 5:
Готове м'ясо перекладаємо для остигання в миску.
КРОК 6:
Далі нарізаємо його на ще більш дрібні шматочки.
КРОК 7:
Огірок моєму, обрізаємо кінчики і нарізаємо його тонкою соломкою або невеликими шматочками довільної форми.
КРОК 8:
Перець миємо, чистимо від насіння і нарізаємо соломкою.
КРОК 9:
Помідори миємо й нарізаємо дрібними кубиками або просто невеликими шматочками.
КРОК 10:
Капусту тонко шаткуємо.
КРОК 11:
Цибулю чистимо і маринуємо в солі, цукрі і винному оцті.
КРОК 12:
Нарізаємо потрібної довжини смужки лаваша і половину змащуємо соусом.
КРОК 13:
Викладаємо на лаваш куряче м'ясо і підготовлені овочі.
КРОК 14:
Акуратно згортаємо шаверму щільним рулетом, починаючи з правої сторони. Швидко обсмажуємо на розпеченій по максимуму сковороді гриль з двох сторін.
Все готово! Можете подавати шаурму до столу - домашні будуть у захваті!
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, названа ідеальна порція кави, яка підбадьорить і заодно продовжить ваше життя.
Як повідомляв портал Знай.иа, названі продукти, які допомагають прискорити метаболізм і спалити черевної жир.
Також портал Знай.иа писав, що вино – один з найулюбленіших спиртних напоїв українців.