Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порції: 1
Інгредієнти:
- 1/2 склянки рису
- 2,5 ст. л. рисового оцту
- 1/2 ст. л. цукру
- 1/4 ч. л. солі
- 1/2 ч. л. васабі
- 1/2 авокадо
- 2,5 ст. л. кунжутного насіння
- 1,5 шт морських сушених водоростей
Приготування:
Перед вами рецепт як смачно і правильно приготувати в домашніх умовах смачні роли з авокадо. Робити ми будемо спочатку трубочки, а потім розрізати їх. Можна доповнити лососем. Рецепти ролів - це простий і дуже смачний рецепт порадувати себе і своїх близьких.
Популярні новини зараз
Показати ще
Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень
Гороскоп на 21 листопада для всіх знаків Зодіаку: час покінчити з мотлохом у голові та справах настав
Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня
Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти
- Рис промити до стану, поки вода, в якій він знаходиться, не стане прозорою.
- Осушити за допомогою серветок і опустити в холодну воду.
- Довести до кипіння, накрити кришкою і залишити тушкуватися на маленькому вогні. Рис вбере воду десь хвилин за 15–20.
- Зняти з вогню, перекласти в миску, додати оцет, цукор і сіль, розпушити і дати злегка охолонути. Рис повинен бути теплим, так з нього лечге ліпити як роли, так і кульки для суші.
- Тим часом, поки рис остигає, очистити авокадо і половину нарізати на бруски довжиною у висоту фрукта, а в перерізі — квадрат зі стороною 0,8 див.
- Дістати лист водоростей з упаковки і розрізати квадрат на 2 прямокутника.
- Покласти один прямокутник гладкою стороною вниз, на килимок, до того краю, що ближче до рук. Взяти руками грудку рису (десь 2 ст. ложки) і розподілити по листу так, щоб залишити смужки в 1 см — ближній край, 1,5 см — дальній. Це потрібно для гарантії, що краю аркуша припечатаются при згортанні. Лист від рису злегка розмокає і легко склеюється.
- Далі на верхній (ближній до нас край) кладемо тонку смужку васабі, висипаємо смужкою кунжут і викладаємо авокадо в 2 ряди (використовуються, т. о., десь 4 брусочки).
- Тепер починаємо згортати: притримуємо пальцями начинку, піднімаємо килимок — і загортаємо, дивимося, вийшов чи шов — і далі спокійно надаємо форму, утрамбовуючи довгий рол. Якщо ліворуч-праворуч рис почав вилазити від тиску, то утрамбовуємо начинку назад, вирівнюючи при цьому краї, щоб вони не були схожі на здуту кульку.
- Таким чином у нас виходить 3 довгі смужки, потім їх гострим ножем розрізаємо на 6 ролів.