Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порції: 4
Інгредієнти:
- 300 г яловичини
- 2 яйця
- 2 середніх цибулини
- 6-8 картоплин
- сіль і перець за смаком
- масло для смаження за смаком
Популярні новини зараз
Показати ще
Вся техніка погорить під час дії графіків відключення світла: українців попросили зробити це
Опалювальний сезон під загрозою: експерти б'ють на сполох через дефіцит газу
Українці масово відмовляються від кешбеку: банки назвали умови закриття карток
Обводять навколо пальця: клієнти запідозрили "Приват" у махінаціях з комунальними платежами
Приготування:
- Цього разу ми покажемо вам як приготувати смачні картопляні зрази з м'ясом. Рецепт можна готувати в духовці або на сковороді. Зробити страву можна також з грибами, сиром та капустою. Покроковий рецепт з фото на всі випадки життя.
- Картоплю відварити "в мундирі", трохи остудити, очистити і розім'яти в пюре. Посолити і додати сире яйце, добре перемішати.
- Відварену яловичину пропустити через м'ясорубку або подрібнити у блендері разом з вареним яйцем.
- Обсмажити дрібно нарізану цибулю на рослинній олії, додати до фаршу, перемішати, посолити, поперчити за смаком.
- Сформувати зрази. Дуже зручно за допомогою харчової плівки, змащеній маслом - так зрази будуть ідеально ровненькими, а руки чистими. До того ж, економить час і нерви: столову ложку пюре з гіркою розім'яти в коло, в центр покласти столову ложку фаршу, розрівняти. Підняти краї плівки, з'єднуючи разом картопляного краю "пиріжка", защепити і надати форму котлетки.
- Розігріти в сковороді олію, зменшити вогонь до помірного і викласти зрази. Смажити 3-5 хвилин з кожного боку до золотистої скоринки, додатково обсмажити кожен бік. Перевертати краще тільки один раз - так зрази точно залишаться цілими.
- Їсти можна як у гарячому, так і в холодному вигляді, зі сметаною або майонезом, змішаним з часником - за смаком! Приємного апетиту!