Час підготовки: менше 30 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порції: 3-4

Інгредієнти:

  • 200-300 г курячого філе
  • 6-8 шт. печериць або інших грибів
  • 1 ріпчаста цибуля
  • рослинне масло для смаження
  • сіль за смаком
  • чорний перець за смаком

Білий гриб вершковий соус:

Популярні новини зараз

Пенсіонерів змусять повернути частину виплат державі

Приємна несподіванка: в Україні почали знижуватись ціни на деякі овочі

Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування

Українців попередили про три місяці без пенсії: у кого будуть проблеми з ПФУ

Показати ще
  • 200 мл молока або вершків
  • 1 ст. л. борошна
  • 20 г вершкового масла
  • зелень за смаком
  • сіль і перець за смаком

Приготування:

Простий рецепт з фото покроково. Курка з печерицями в білому вершковому соусі - це рецепт, який швидко робиться і ідеально доповнить будь-який стіл. Щоб приготувати цей рецепт з грибами в вершках куряча грудка повинна бути свіжою і дуже добре просочитися вершковим або сметанним соусом. Такі рецепти можна також готувати в молоці. Перед вами покроковий рецепт страви з куркою в білому грибному соусі з вершками. Приступимо.

  1. Куряче м'ясо вимити, обсушити і нарізати невеликими шматочками.
  2. Печериці (можна замінити лисичками) вимити, обсушити і нарізати пластинками (невеликі гриби можна розрізати на 2-4 частини).
  3. Цибулю очистити і дрібно нарізати.
  4. На розігрітій з рослинним маслом сковороді обсмажити цибулю 2 хвилини.Обсмажену цибулю видалити з сковороди, залишаючи масло.
  5. У тій же сковороді на сильному вогні, готуємо шматочки курки до напівготовності 3 хвилини.
  6. Курячих грудок перекласти зі сковороди. Для соусу в тій же сковороді обсмажити гриби 3 хвилини (за необхідності, під час смаження можна доливати в сковороду трохи олії).
  7. З'єднати разом в сковороді: смажені гриби з цибулею і куркою, знову поставити на вогонь, посолити і поперчити.
  8. Додати борошно і перемішати.
  9. Влити підігріте молоко або вершки, помішуючи, щоб не утворилися грудки і добре перемішати. Грибна підливка готова.
  10. Додати рубану зелень, трохи посолити і поперчити за смаком, додати спеції і тушкувати, періодично помішуючи, 3-4 хвилини. Тушкована курка готова.
  11. Вимкнути вогонь, додати в сковороду, де тушковане м'ясо шматочок вершкового масла, накрити кришкою і дати настоятися 5-7 хвилин. Блюдо готове, можна подавати з овочами в духовці, з рагу, як гарячі закуски або додати підливу до макаронів або іншому гарніру.