Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порції: 3-4
Інгредієнти:
- 200-300 г курячого філе
- 6-8 шт. печериць або інших грибів
- 1 ріпчаста цибуля
- рослинне масло для смаження
- сіль за смаком
- чорний перець за смаком
Білий гриб вершковий соус:
Популярні новини зараз
Показати ще
Пенсіонерів змусять повернути частину виплат державі
Приємна несподіванка: в Україні почали знижуватись ціни на деякі овочі
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
Українців попередили про три місяці без пенсії: у кого будуть проблеми з ПФУ
- 200 мл молока або вершків
- 1 ст. л. борошна
- 20 г вершкового масла
- зелень за смаком
- сіль і перець за смаком
Приготування:
Простий рецепт з фото покроково. Курка з печерицями в білому вершковому соусі - це рецепт, який швидко робиться і ідеально доповнить будь-який стіл. Щоб приготувати цей рецепт з грибами в вершках куряча грудка повинна бути свіжою і дуже добре просочитися вершковим або сметанним соусом. Такі рецепти можна також готувати в молоці. Перед вами покроковий рецепт страви з куркою в білому грибному соусі з вершками. Приступимо.
- Куряче м'ясо вимити, обсушити і нарізати невеликими шматочками.
- Печериці (можна замінити лисичками) вимити, обсушити і нарізати пластинками (невеликі гриби можна розрізати на 2-4 частини).
- Цибулю очистити і дрібно нарізати.
- На розігрітій з рослинним маслом сковороді обсмажити цибулю 2 хвилини.Обсмажену цибулю видалити з сковороди, залишаючи масло.
- У тій же сковороді на сильному вогні, готуємо шматочки курки до напівготовності 3 хвилини.
- Курячих грудок перекласти зі сковороди. Для соусу в тій же сковороді обсмажити гриби 3 хвилини (за необхідності, під час смаження можна доливати в сковороду трохи олії).
- З'єднати разом в сковороді: смажені гриби з цибулею і куркою, знову поставити на вогонь, посолити і поперчити.
- Додати борошно і перемішати.
- Влити підігріте молоко або вершки, помішуючи, щоб не утворилися грудки і добре перемішати. Грибна підливка готова.
- Додати рубану зелень, трохи посолити і поперчити за смаком, додати спеції і тушкувати, періодично помішуючи, 3-4 хвилини. Тушкована курка готова.
- Вимкнути вогонь, додати в сковороду, де тушковане м'ясо шматочок вершкового масла, накрити кришкою і дати настоятися 5-7 хвилин. Блюдо готове, можна подавати з овочами в духовці, з рагу, як гарячі закуски або додати підливу до макаронів або іншому гарніру.