Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Порції: 10
Інгредієнти:
- 2 кг білокачанної капусти
- 200 р моркви
- 75 мл рослинного масла
- 20 г кропу
- 40 г томатної пасти
- 1 г лаврового листа
- сіль і перець за смаком
- чорний перець за смаком
- 20 г пшеничного борошна
- 600 г качки
Популярні новини зараз
Показати ще
Долари можна продавати? Що буде з курсом в Україні після приходу Трампа
Перевірки від газовиків вийшли на новий рівень: українцям розповіли про документ, який треба підписати
Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо
Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
Приготування:
Сьогодні ми покажемо як приготувати рецепт страви в духовці, яка сподобається кожному. Ми будемо готувати качку з тушкованою капустою і грибами та морквою. Тушкована качка виходить ще смачніше ніж запечена і має зовсім невелику калорійність. Щоб смачно і правильно приготувати рецепт з качкою потрібно точно знати скільки її загасити, оскільки м'ясо качки дуже ніжне. Також тушковану качку найкраще готувати в утятниці. Готуємо покроковий рецепт, який займе мінімум часу.
- Взяти половину домашньої або дикої качки (філе), попередньо опалену. Нарубати шматочками по 40–50 грамів, помити, просушити. Домашня качатина готуватися простіше. Качка повинна бути свіжою.
- В розігріьтй з рослинною олією, посуд з товстим дном покласти шматки качки і посмажити на середньому вогні близько 15 хвилин до утворення підсмаженої рум'яної скоринки.
- В розігрітий з рослинною олією, посуд з товстим дном покласти шматки качки і обсмажувати на середньому вогні близько 15 хвилин до утворення підсмаженої рум'яної скоринки.
- Коли вся рідина випарується, закласти до смаженої качки попередньо нарізану півкільцями цибулю, обсмажити на плиті 3–5 хвилин.
- Слідом додати нарізану соломкою моркву, обсмажити 3–5 хвилин. За смаком додати сіль,перець.
- Тонко шаткувати білокачанну капусту, додати в посуд де обсмажується качка з овочами, накрити кришкою, зменшити вогонь до середнього.
- Томатну пасту розвести половиною склянки води і додати до капусти. І, періодично помішуючи, тушкувати в простій каструлі або сотейнику протягом 15–20 хвилин. Спекотне готово.
- В кінці гасіння довести до смаку, додати попередньо пассерованую пшеничне борошно до кремового кольору, з'єднавши з невеликою кількістю рідини.
- Подавати як основну страву, посипавши дрібно подрібненим кропом. Також можна подавати з картоплею, рисом в томатному соусі, цибулею, використовувати у холодець і як солянка. Смачна тушкована качка і капуста готова. Приємного апетиту!