Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 1 година 15 хвилин
Порції: 6
Інгредієнти:
- 700-800 г м'ясного фаршу
- 2-3 кабачка
- 2 помідори середнього розміру
- 1-2 цибулі середнього розміру
- 1 морква
- 3-4 ст. л. зелені
- 100 г твердого сиру
- 1 ст. л. сметани
- 1/2 ч. л. солі
- чорний мелений перець за смаком
Популярні новини зараз
Показати ще
Пенсіонерів змусять повернути частину виплат державі
Долари можна продавати? Що буде з курсом в Україні після приходу Трампа
Українцям дозволили не сплачувати за комунальні послуги: коли рахунки можна "заморозити"
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
Приготування:
Перед вами рецепт смачної запіканки в духовці з фаршем, кабачками і помідорами з фото. М'ясний фарш можна замінити на курячий. Це одна з самих кращих м'ясних запіканок яку ви можете приготувати. Вона виходить дуже смачна з м'ясним фаршем, картоплею та іншими овочами. Це запіканка, яку зможе приготувати кожен. Такі страви ви можете змінювати на свій смак, наприклад курячим фаршем, відразу запеченим кабачком або тушкованою капустою. Готування - це дуже захоплюючий процес.
Для того щоб зробити цю страву нам знадобляться такі прості інгредієнти: кабачок (кабачкова ікра), картопля, сметана, фарш з будь-якого м'яса.
- Цибулю нарізаємо чверть кільцями. Моркву крупно тремо на звичайній тертці. Часник придавимо ножем, уклавши його плазом на зубчик. Це дозволить нарізати часник швидко. Нам потрібні дрібненькі кубики.
- Розігріваємо олію в сковороді або каструлі. Додаємо часник, пару рухів лопаткою, щоб розподілити часник по сковороді, і можна додавати цибулю. Тушкувати овочі на сильному вогні 1 хвилину.
- Додаємо стружку моркви і готуємо 2-3 хвилини. Постійно помішуємо. Овочева зажарка готова.
- Вимикаємо нагрівання і переносимо вміст сковороди в фарш з курячого філе або будь-якого м'яса. Солимо (приблизно 1/2 ч. ложки або по смаку). За бажанням перчимо. Гарненько перемішуємо з м'ясом овочеву обжарку. Духовку розігріваємо до 200 градусів. Викладаємо фарш у форму. Розподіляємо фарш по дну форми — рівномірним шаром.
- Кабачки нарізаємо тонкими кружечками — 3-4 мм завтовшки. Це дозволить їм пропектися, але збереже кабачкову соковитість. Помідори ріжемо тоненькими півколами.
- Укладаємо овочі в довільному порядку поверх фаршу.
- Присаливаем овочі зверху — приблизно 1 щіпка. Запекти запіканку в розігрітій духовці до 200 градусів на 20-25 хвилин. За час пропікання соковитою суміші натираємо сир на середню або дрібну тертку.
- Минуло 25 хвилин. Напівготову запіканку злегка змащуємо сметаною — тільки кабачковий шар і посипаємо рубаною зеленню. Потім посипаємо блюдо сиром і повертаємо в духовку ще на 20 хвилин. Краща м'ясна запіканка готова.